Συριακή κυβέρνηση: Ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι «κόκκινη γραμμή». Όχι στη σύσταση μεταβατικής κυβέρνησης

«Κόκκινη γραμμή» συνιστά η παρουσία του Μπασάρ αλ Άσαντ στην ηγεσία της Συρίας, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Walid al-Moallem, σε συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος τόνισε πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα αποτύχουν εάν προταθεί η σύσταση μιας νέας μεταβατικής κυβέρνησης.

«Δεν θα συζητήσουμε με κανένα που θέλει να θέσει στο τραπέζι το ζήτημα της προεδρίας. Ο Μπασάρ είναι “κόκκινη γραμμή”, περιουσία του συριακού λαού. Τους δίνω ως συμβουλή ότι εάν αυτό είναι το σκεπτικό (της αντιπολίτευσης), δεν πρέπει να έρθουν στις συζητήσεις. Πρέπει
να εγκαταλείψουν αυτές τις ψευδαισθήσεις», δήλωσε ο al-Moallem από την Δαμασκό.

Στις συγκεκριμένες δηλώσεις αντέδρασε η συριακή αντιπολίτευση, η οποία έκανε λόγο για «θάψιμο» των ειρηνευτικών συνομιλιών πριν καν ξεκινήσουν. Ο Monzer Makhous, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, εξήγησε ότι πρόθεσή τους είναι η δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης σε έξι μήνες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα