Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιθέσεις κατά περιοχής υπό τον έλεγχο του ISIS

Τουλάχιστον 53 άμαχοι, ανάμεσά τους 16 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα (Δευτέρα) σε αεροπορικές επιθέσεις οι οποίες στοχοθέτησαν μια περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της του ISIS στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές» σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην κοινότητα Ουκαϊριμπάτ και πολλά κοντινά χωριά, στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ,
η οποία εδρεύει στο Λονδίνο. Οι περιοχές που βομβαρδίστηκαν βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας.

Η συγκεκριμένη περιοχή τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του ΙΚ, οι οποίοι ανακατέλαβαν την Κυριακή την Παλμύρα, μια πόλη όπου υπάρχουν ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικοί τόποι, στη γειτονική επαρχία Χομς.

Ένας πρώτος απολογισμός που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 34 άμαχους νεκρούς.

Δεν ήταν δυνατό να γίνει κάποια εκτίμηση για το εάν τα αεροπορικά πλήγματα εξαπολύθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία του συριακού καθεστώτος ή αυτή της Ρωσίας, η οποία έχει επέμβει στη Συρία για να υποστηρίξει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «δεκάδες κρούσματα ασφυξίας», χωρίς όμως να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει προς το παρόν ότι οφείλονταν σε επίθεση με χημικά όπλα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα