Συρία: 45 νεκροί από τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα. Έτοιμος να «ανακτήσει το Χαλέπι» ο συριακός στρατός

Τουλάχιστον 45 είναι οι νεκροί από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στη επαρχία της Λαττάκειας στη Συρία, περιλαμβανομένου ενός ανώτερου διοικητή μονάδας που είχε εξοπλιστεί από τους «εξωτερικούς εχθρούς» του προέδρου Άσαντ, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την εν λόγω οργάνωση, οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς, που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Δευτέρας στο Τζαμπάλ Ακράντ,
περιελάμβαναν τόσο μαχητές όσο και αμάχους. Τις πληγείσες θέσεις ανήκαν στην «Πρώτη Παράκτια Μεραρχία»- μονάδα που ανήκει στο ευρύτερο πλαίσιο του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μπασίλ Ζαμό, προσωπάρχη του και πρώην λοχαγού του συριακού στρατού.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο Σύριος πρέσβης στη Ρωσία, Ριγιάντ Χαντάντ, δήλωσε ότι αναμένονται σκληρές μάχες, καθώς οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για μια «αποφασιστική μάχη» για την ανάκτηση του Χαλεπιού από τους «τζιχαντιστές τρομοκράτες». Παράλληλα, πρόσθεσε - σε συνέντευξή του στη Gazeta.Ru- ότι οι τρομοκράτες λαμβάνουν υποστήριξη από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, ενώ υποστήριξε πως τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα έχουν φέρει άμεσα αποτελέσματα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα