Συνεχίζεται ο πόλεμος λέξεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας: Η Μόσχα κατηγορεί την Άγκυρα ότι εφοδιάζει το ISIS

Συνεχίζεται αμείωτος ο πόλεμος λέξεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, με τη Μόσχα να υποστηρίζει ότι ο λόγος για τον οποίο η Τουρκία δεν θέλει η πόλη Αζάζ στη Συρία να πέσει στα χέρια των Κούρδων είναι το ότι μέσω αυτού υποστηρίζει με εφόδια το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται πως η Τουρκία κατηγόρησε τη Ρωσία τη Δευτέρα για «έγκλημα πολέμου», με αφορμή πολύνεκρες επιθέσεις με πυραύλους στη βόρεια Συρία, και προειδοποίησε
την κουρδική YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) ότι θα προκαλέσει «σκληρότατες αντιδράσεις» εάν προσπαθήσει να καταλάβει το Αζάζ, κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

«Κάποιοι από τους συνεργάτες μας κυριολεκτικά μας παρακάλεσαν να “μην αγγίξουμε” έναν διάδρομο που είναι λίγο στενότερος από 100 χλμ στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας γύρω από το Αζάζ» δήλωσε εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ, αναφερόμενη στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, που επιχειρούν επίσης στη Συρία. «Προφανώς, αυτό έχει ως στόχο να διασφαλιστεί ο καθημερινός εφοδιασμός του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου Αλ Νόσρα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων με όπλα, πυρομαχικά και τρόφιμα από την Τουρκία μέσα από αυτή την περιοχή, και επίσης για να συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως διάδρομος για τρομοκράτες» πρόσθεσε.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο διέψευσε τις κατηγορίες περί ευθύνης για τους θανάτους από τις πυραυλικές επιθέσεις, με τον Ντμίτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπο του Πούτιν, να δηλώνει ότι «κατηγορηματικά απορρίπτουμε τέτοιες τοποθετήσεις», και ότι αυτές οι κατηγορίες δεν μπορούν να αποδειχθούν.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δεν έχει πλοία στην Κασπία που θα μπορούσαν να πλήξουν νοσοκομείο στην Ιντλίμπ με πυραύλους, απαντώντας σε σχετικές κατηγορίες του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν όταν πύραυλοι χτύπησαν τουλάχιστον πέντε ιατρικές εγκαταστάσεις και δύο σχολεία σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη Συρία τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, που κάνουν λόγο για κατάφωρη παράβαση του Διεθνούς Δικαίου. Τουλάχιστον 14 ήταν οι νεκροί στην Αζάζ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών πριν τα σύνορα με την Τουρκία, στο οποίο πύραυλοι έπληξαν νοσοκομείο παιδιών και ένα σχολείο όπου στεγάζονταν πρόσφυγες. Επίσης, επλήγη νοσοκομείο στη Μαράτ Νουμάν στην Ιντλίμπ, νότια του Χαλεπιού.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα