Σύνδρομο αποχής από το σεξ: Έρευνα κατονομάζει το νέο εχθρό της Ιαπωνίας

Στην Ιαπωνία επιστήμονες και δημοσιογράφοι διερευνούν ένα σύνδρομο που προκαλεί προβλήματα στην χώρα αλλά και σε κάθε πολίτη ξεχωριστά. Ονομάζεται sekkusu shinai shokogun ή ελληνιστί «σύνδρομο αποχής από το σεξ».

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε Ιαπωνικός Οργανισμός και δημοσιεύτηκε στους Times της Ιαπωνίας, οι Ιάπωνες φαίνεται να έχουν χάσει την ερωτική τους επιθυμία. Πιο συγκεκριμένα, ποσοστά βασισμένα σε έρευνα που έγινε πάνω σε 1.134 ανθρώπους, το 48,3% των αντρών και το 50,1% των γυναικών δεν έχουν κάνει σεξ τον τελευταίο μήνα. Αυτά τα ευρήματα δείχνουν πως έχει σημειωθεί άνοδος ύψους 2% στην αποχή την τελευταία διετία.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο ποικίλλουν. Αυτό που προκαλεί όμως αίσθηση είναι το γεγονός ότι το 36% των ανδρών και το 39% των γυναικών ηλικίας 18 με 34 ετών δεν έχουν κάνει ποτέ σεξ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το 2014 η Ιαπωνία πέρασε πληθυσμιακή κρίση, με τις γεννήσεις να φτάνουν το ένα εκατομμύριο και τους θανάτους να φτάσουν τα 1,3 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το Ιαπωνικό Ινστιτούτο πληθυσμού, ως το 2040 η Ιαπωνία θα έχει 20 εκατομμύρια λιγότερους κατοίκους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα