Συνάντηση του ευρωπαϊκού νότου, ΔΕΘ και αξιολόγηση στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα για τις επόμενες ημέρες

Την τριπλή ατζέντα των επομένων ημερών έχει μπροστά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός έχει:

-την συνάντηση των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου στην Αθήνα
-τα εγκαίνια της ΔΕΘ
-την άμεση ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και το άνοιγμα της δεύτερης αξιολόγησης

Όσον αφορά την ευρωμεσογειακή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα,
η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξουν αποτελέσματα

Τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τα 15 προαπαιτούμενα τις πρώτης αξιολόγησης εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι μετά την χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου. Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες ώστε στις αρχές Οκτώβρη να ξεκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση και φυσικά να εκταμιευθούν και τα 2.8 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η κυβέρνηση προετοιμάζει και την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Όλοι δουλεύουν για τη ΔΕΘ», είπε χαρακτηριστικά συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Το χθεσινό μίνι υπουργικό ασχολήθηκε κυρίως με την ΔΕΘ, ενώ και σήμερα θα υπάρχει στο Μαξίμου σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο με αντικείμενο τη ΔΕΘ. Το κυβερνητικό καλάθι είναι προφανώς μικρό καθώς η οικονομία είναι σε φάση σταθεροποίησης και υπάρχει μια ευαίσθητη ισορροπία. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι στη ΔΕΘ ναν γίνουν πράγματα που θα έχουν απήχηση στην κοινωνία.

Στο καλάθι θα βρίσκονται και τα 246 εκατ. ευρώ που πήρε η κυβέρνηση από τους καναλάρχες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχε με τους υπερθεματιστές. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις τα 246 εκατ. ευρώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών τάξεων, καθώς δεν υπάρχει μνημονιακή δέσμευση για να χρησιμοποιηθεί μέρος του ποσού. «Αυτό είναι δέσμευση που υπήρχε στα μνημόνια της ΝΔ και τοιυ Σαμαρά», είπε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος.

Στο μίνι υπουργικό συζητήθηκε και η έναρξη της σχολικής χρονιάς. Για πρώτη φορά φαίνεται ότι τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς κενά, ενώ όλα τα βιβλία έχουν σταλεί από τα μέσα Αυγούστου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα