Συμμετοχή Μητσοτάκη στη Διάσκεψη Μακρόν για την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη που οργανώνει στο Παρίσι ο Εμμανουέλ Μακρόν για την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη που διοργανώνει ο Εμμανουέλ Μακρόν για την Ουκρανία, δύο χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης στην παρέμβαση του θα εστιάσει σε πέντε άξονες. Ο πρώτος θα είναι η στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία, με τον Πρωθυπουργό να σημειώνει ότι αυτή θα συνεχιστεί,

στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας. Ο δεύτερος θα αφορά στην ανάγκη ενότητας της Ευρώπης και στις απαντήσεις που πρέπει να δίνει στις προκλήσεις.

Ο τρίτος θα σχετίζεται με την στρατηγική αυτονομία της Γηραιάς Ηπείρου, ο τέταρτος με τον καλύτερο συντονισμό προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και ο πέμπτος με τη διασφάλιση ότι η νέα στήριξη που παρέχει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Ουκρανία με 50 δισ. ευρώ θα είναι αποτελεσματική ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στην εφαρμογή των κυρώσεων προς τη Ρωσία.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...«Πράσινο φως» από Ουγγαρία για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟΒρυξέλλες: Έσπασαν τα μπλόκα οι αγρότες - Συγκρούστηκαν με την αστυνομία (Εικόνες)Αγρότες: Αλλάζουν μορφή στις κινητοποιήσεις - Κλείνουν τελωνεία, λιμάνια, δημόσιες υπηρεσίες
Keywords
Τυχαία Θέματα