Συμφωνία Τσίπρα - Κουβέλη για συμβολή όλων των δυνάμεων στην έξοδο από την κρίση

Την ανάγκη συνεννόησης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων υπογράμμισαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης κατά την συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου. Το κλίμα χαρακτηρίσθηκε και από τις δύο πλευρές ως καλό, ενώ ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τώρα δίνονται «εθνικές μάχες» και αναδεικνύονται οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές. Ο κ. Κουβέλης παρότρυνε τον πρωθυπουργό
«να γίνει κίνηση προς τα εμπρός με ενωμένες τις προοδευτικές δυνάμεις».

«Η προοδευτική διακυβέρνηση οφείλει να πετύχει», είπε χαρακτηριστικά.

Εισερχόμενος ο κ. Κουβέλης στο γραφείο του πρωθυπουργού είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα αντιμετωπίζει προκλήσεις και πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που έχει και ότι τώρα αναδεικνύονται οι διαχωριστικές γραμμές. Σημείωσε δε ότι οι προοδευτικές, και όχι οι συντηρητικές, δυνάμεις πρέπει να λύσουν «γόρδιους δεσμούς», όπως το προσφυγικό και η κρίση.

Τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν στη βάση της προοδευτικής πολιτικής, του απάντησε ο Φ. Κουβέλης προσθέτοντας ότι η διέξοδος δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από τον προοδευτικό δρόμο.

Από την συζήτηση δεν έλειψε και το ασφαλιστικό με τον Αλ. Τσίπρα να υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν δίνει μάχες με τις κοινωνικές ομάδες μέσα στη χώρα, αλλά με όσους θέλουν τη χώρα σε δυσμενή θέση. Έκανα λόγο μάλιστα για «εθνικές μάχες».

Και ο κ. Κουβέλης συμφώνησε πως είναι απαράδεκτες τις πιέσεις που ασκούνται, λέγοντας ότι θέλουν να υπηρετήσουν το δόγμα της λιτότητας και της δήθεν δημοσιονομικής προσαρμογής. Πρότεινε «να γίνει κίνηση προς τα μπροστά με ενωμένες όλες οι προοδευτικές δυνάμεις».

Όσον αφορά το ασφαλιστικό ο Φ. Κουβέλης παραδέχθηκε ότι πρέπει να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές (όπως και στο αγροτικό, συμπλήρωσε), τόνισε ότι στο θέμα αυτό δεν χρειάζονται κομματικές αντιπαραθέσεις, ενώ διαφώνησε με οριζόντιες περικοπές των κύριων συντάξεων και ειδικά των μικρών και μεσαίων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα