Συμφωνία εδώ και τώρα θέλει ο Σαμαράς. Γρίφος η στάση του στη Βουλή

Την πεποίθηση του οτι είναι απαραίτητη μια συμφωνία μεσα στα επόμενα 24ωρα εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς σε σύσκεψη με τους σκιώδεις υπουργούς της ΝΔ.

Επαναλαμβάνοντας διαρκώς οτι ο χρόνος τελειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε ουσιαστικά στον Πρωθυπουργο καλώντας τον να απεγκλωβιστεί από την δημιουργική ασάφεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών και να λύσει άμεσα τον γόρδιο δεσμό με τους δανειστές μας.

Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι όσο καθυστερεί η κυβέρνηση τόσο ο λογαριασμός
μεγαλώνει, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και ο κίνδυνος του ατυχήματος, προσθέτοντας ότι «για τη ΝΔ η συμφωνία έπρεπε να είχε ήδη επιτευχθεί».

Στην σύσκεψη των τομεαρχών ωστόσο δεν έγινε συζήτηση για το τι θα πράξει η ίδια η ΝΔ όταν θα έρθει προς ψήφιση η συμφωνία, αν και οι περισσοτεροι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ασκηθεί κοινοβουλευτικά ακόμα μεγαλύτερη πίεση προς τους υπουργούς της κυβέρνησης και να μην θεωρηθεί σε καμία περίπτωση πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι διατεθειμένο να δώσει λευκή επιταγή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως το πραγματικό πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση συμφωνίας δεν θα είναι τοσο η κύρωσή της αλλά η εφαρμογή και υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων, απο τη στιγμή που αυτοί θα περιλαμβάνουν επώδυνα μέτρα.

Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος εξέδιδε ανακοίνωση με την οποία περιέγραφε και τις προθέσεις της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε τρίτο μνημόνιο, αναδεικνύοντας παράλληλα και το αλαλούμ δηλώσεων των υπουργών.

«Πριν από λίγες μέρες κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ομολόγησε δημόσια ότι η πρόταση της κυβέρνησής του προς τους δανειστές είναι πολύ πιο επώδυνη από το περιβόητο ήδη e-mail Χαρδούβελη που υπέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια. Σήμερα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε ότι ο πρωθυπουργός του πρέπει να βγει και να πει δημόσια ότι πηγαίνει τη χώρα σε νέο μνημόνιο με σκληρά μέτρα. Τρίτος υπουργός τους κατήγγειλε ότι η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και οι αναρχικοί συνεργάζονται για να καταργήσουν την έννομη τάξη. Άρχισαν σιγά σιγά να λένε την αλήθεια... Ομως παραμένουν παγιδευμένοι στα ψέματα που είπαν ως τώρα. Και φέρνουν τη χώρα κοντά στο ατύχημα».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα