Συγκλονιστικές εικόνες στο Παρίσι. Ο Πύργος του Άιφελ «σβήνει» σε ένδειξη οδύνης για το Charlie Hebdo

Ως υπέρτατη απόδοση φόρου τιμής στα θύματα του Charlie Hebdo τα φώτα του απόλυτου συμβόλου του Παρισιού, ο Πύργος του Άιφελ έσβησαν και το αρχιτεκτόνημα έμεινε σκοτεινό προκαλώντας δέος σε όσους βρέθηκαν στο κέντρο Παρισιού, μετέχοντας στη διαδήλωση που είχε ως στόχο τόσο την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης όσο και την έκφραση της οδύνης των Γάλλων για την αιματηρή επίθεση.

Οι Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους μαζί με χιιάδες πολίτες σε άλλες
ευρωπαϊκές χώρες, για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα και πάντα υπό το σύνθημα «Je Suis Charlie». Συγκεντρώθηκαν και πάλι υψώνοντας πένες στην Πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο του Παρισιού και στις 22.00 ώρα Ελλάδος έσβησαν τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ ως φόρος τιμής προς τα θύματα της επίθεσης.

Πλήθος κόσμου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη φωνάζοντας «Είμαι και εγώ Σαρλί» ενώ συγκεντρώσεις διεξήχθησαν ακόμη σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σερβία, Ολλανδία, Ελβετία και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η συγκέντρωση στη Γαλλία ήταν από τις μαζικότερες και μεταξύ των διαδηλωτών ήταν πολλοί δημοσιογράφοι και σκιτσογράφοι. Τη συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία Φαρνέζε της πρωτεύουσας της Ιταλίας, όπου βρίσκεται η γαλλική πρεσβεία οργάνωσαν η Ιταλική Ομοσπονδία Τύπου και ο σύνδεσμος για την υπεράσπιση της ελευθερίας της σκέψης Articolo 21.

Το δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης φωτίστηκε με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, όπως εικονίζεται σε φωτογραφία που ανάρτησε ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Ινιάτσιο Μαρίνο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ιταλικά συνδικάτα, η ένωση ξένων ανταποκριτών, το Δημοκρατικό Κόμμα, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία και η δεξιά πολιτική δύναμη Εθνική Συμμαχία
Keywords
Τυχαία Θέματα