Στροφή Τραμπ: Υπό κατάλληλες συνθήκες θα συναντούσα τον Κιμ Γιονγκ Ουν

«Αν ήταν κατάλληλο για μένα να συναντήσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν, θα το έκανα οπωσδήποτε», δήλωσε ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω έντασης στην Κορεατική χερσόνησο, προσθέτοντας, πως «θα ήταν τιμή μου».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε ότι «αν ήταν κατάλληλο για μένα να τον συναντήσω, θα το έκανα οπωσδήποτε, θα ήταν τιμή μου να το έκανα» και πρόσθεσε «».

Οι ΗΠΑ έχουν διακόψει διπλωματικές σχέσεις με τη
Βόρεια Κορέα και πρόσφατα την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε στα Ηνωμένα Έθνη ότι οι ΗΠΑ θα διαπραγματευτούν με το καθεστώς της Κιμ μόνο αν κάνει αξιόπιστα βήματα προς την εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων και των βαλλιστικών πυραύλων .

"Οι περισσότεροι πολιτικοί άνθρωποι δεν θα το έλεγαν ποτέ", δήλωσε ο Τραμπ για την προθυμία του να συναντηθεί με τον απομονωμένο Kim, "αλλά υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα το έκανα. "

Η Βόρεια Κορέα έχει γίνει η πιο επείγουσα απειλή για την εθνική ασφάλεια και το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής που αντιμετωπίζει το Trump καθώς πέρασαν οι πρώτες 100 μέρες του. Το καθεστώς της Κιμ συνέχισε την ανάπτυξη του πυρηνικού και διηπειρωτικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων, σε αντίθεση με τις διεθνείς καταδίκες και τις κυρώσεις. Οι στρατιωτικοί αναλυτές δήλωσαν ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης ενός βαλλιστικού πυραύλου με πυρηνική απόληξη που θα μπορούσε να φτάσει στην ηπειρωτική χώρα το 2020, κατά τη διάρκεια της θητείας του Trump.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα