Στο ΣΕΦ δεν χαμπαριάζει ο Ολυμπιακός

Πατώντας γκάζι στο πρώτο ημίχρονο όταν η διαφορά έφτασε και τους 21 πόντους ο Ολυμπιακός νίκησε 81-73 την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ και έκανε ένα ακόμη βήμα για τη διασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας. Καθοριστικός στο τέλος ο Σπανούλης.

Μέχρι και το 25' ο Ολυμπιακός ήταν βγαλμένος από όνειρο. Στην επίθεση οι επιλογές
ήταν τόσο ώριμες που οδήγησαν τους πρωταθλητές σε εκπληκτικά ποσοστά στο πρώτο ημίχρονο (13/17 δίποντα) αλλά και σε εντυπωσιακές φάσεις κόντρα σε μία ομάδα που συνήθως παίζει καλή άμυνα.

Στην άμυνα είτε ο Μπιρτς είτε ο Μιλουτίνοφ δεν επέτρεπαν πράγματα στον αντίπαλο. Το ριμπάουντ εξασφαλιζόταν εύκολα, η πρώτη πάσα έβγαινε με ευκολία και οι φάσεις τελείωναν η μία μετά την άλλη. Οι Αμερικανοί κοντοί σ' αυτό το κρεσέντο είχαν τον πρώτο λόγο (Λοτσέσκι, Ουότερς, Γκριν).

Οταν η διαφορά όμως έφτασε κατά το τρίτο δεκάλεπτο στους 21 πόντους (60-39) ο Ολυμπιακός χαλάρωσε. Την ίδια η Νταρουσάφακα ανέβασε την αμυντική της προσήλωση, ο Μπλατ δοκίμασε συνδυασμένες άμυνες και αργά αλλά σταθερά η τουρκική ομάδα ροκάνισε το χάντικαπ που έφτασε ακόμα και στους 4.

Εκεί μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης. Και μπλονζόν για να σωθεί η κατοχή και δύο καθοριστικά καλάθια για να αποκατασταθεί η τάξη την οποία οι Τούρκοι είχαν...διασαλεύσει προσωρινά. Ο Ολυμπιακός με τον αρχηγό του απέφυγε τα εμφράγματα και διασφάλισε έτσι και μαθηματικά την παρουσία του στα πλέι οφ. Είναι πολύ κοντά και στο πλεονέκτημα της έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 48-33, 69-58, 81-73

Πηγή: contra.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα