Στο «The Fabelmans» του Σπίλμπεργκ το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στην πρεμιέρα της ταινίας του «The Fabelmans» στο Princess of Wales Theatre. Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2022.  (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ απολαμβάνει έναν ακόμη θρίαμβο με την εν πολλοίς αυτοβιογραφική νέα ταινία του «The Fabelmans», η οποία απέσπασε το βραβείο Κοινού

στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF).

H ταινία, που έκανε πρεμιέρα στο Τορόντο, ακολουθεί την πορεία ενός νεαρού με εμμονή στο σινεμά -το σενάριο είναι βασισμένο στην παιδική ηλικία του ίδιου του Σπίλμπεργκ- και των υποστηρικτικών γονιών του, που τον ενθαρρύνουν, τους οποίους υποδύονται οι Πολ Ντέινο και Μισέλ Ουίλιαμς.

«Όπως είπα στη σκηνή το προηγούμενο βράδυ: ”Πάνω απ′ όλα, είμαι χαρούμενος επειδή έφερα αυτή την ταινία στο Τορόντο!», δήλωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός μετά την κατάκτηση του βραβείου που απονέμεται με βάση τα αποτελέσματα ψηφοφορίας του κοινού από το 1978 και θεωρείται προάγγελος του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Ταινίες που κέρδισαν το People’s Choice Award στο Φεστιβάλ του Τορόντο και στη συνέχεια το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας είναι τα φιλμ «Nomadland», «Το Πράσινο Βιβλίο», «Δώδεκα Χρόνια Σκλάβος», «Ο Λόγος του Βασιλιά», «Slumdog Millinaire», «American Beauty» και «Οι Δρόμοι της Φωτιάς».

Ενώ μεταξύ αυτών που πήραν το βραβείο και απέσπασαν υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας είναι το «Μπέλφαστ» του Κένεθ Μπράνα, περσινός νικητής του Βραβείου Κοινού στο Τορόντο, και οι ταινίες «JoJo Rabbit», «Τρεις πινακίδες εξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», «Το Δωμάτιο», «La La Land», «Το Παιχνίδι της Μίμησης», «Οδηγός Αισιοδοξίας», «Μονάκριβη», «Η Ζωή είναι Ωραία», «Μια Θέση στην Καρδιά» και «Η Μεγάλη Ανατριχίλα».

«Είναι η πιο προσωπική ταινία που έχω κάνει ποτέ και η θερμή υποδοχή απ′ όλους στο Τορόντο έκανε την πρώτη μου επίσκεψη στο TIFF τόσο οικεία και προσωπική για εμένα και ολόκληρη την οικογένεια Φέιμπελμαν» συνέχισε ο Σπίλμπεργκ, όπως αναφέρει το Deadline, χαρακτηρίζοντας «αυτό το Σαββατοκύριακο αξέχαστο για μένα». 

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 24 Νοεμβρίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Deadline

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Πρώτα πλάνα από το «The Fabelmans», την πιο προσωπική ταινία του ΣπίλμπεργκΗ ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ, του «κανίβαλου του Μιλγουόκι», έγινε σειρά στο NetflixΟ Κιάνου Ριβς επιστρέφει στον «Constantine»
Keywords
Τυχαία Θέματα