Στις Βρυξέλλες Θεοδωράκης, Γεννηματά και Σαμαράς

Μπαράζ επαφών στους διαδρόμους του κτιρίου της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου είχε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΔΝΤ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε στελέχη της Ομάδας Σοσιαλιστών, «το ΔΝΤ ξαφνικά ανακάλυψε ότι υπάρχει λιτότητα στη χώρα» και συμπλήρωσε ότι «εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει υπερασπιστεί πολιτικές ανάπτυξης και είναι περίεργο το ότι επιλέγει αυτές τις τελευταίες ημέρες των διαπραγματεύσεων να
ανοίξει έναν διάλογο τον οποίο -αν ήθελε- θα έπρεπε να έχει ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια».

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο επικεφαλής του «Ποταμιού» συζήτησε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, όντως χρειάζεται ενίσχυση, αλλά αυτή η κουβέντα θα πρέπει να γίνει, αφού λήξει η τωρινή διαπραγμάτευση κι έχει προχωρήσει η χρηματοδότηση της χώρας.

«Οι εκδικητικές πολιτικές δεν μπορεί να είναι στην ατζέντα της Ευρώπης», είναι μια από τις φράσεις που χαρακτηριστικά είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στους συνομιλητές του, ενώ επανέλαβε αυτό που πρόσφατα είπε και στα στελέχη του στην Αθήνα: πως ελπίζει κάποιοι από τους Θεσμούς να μη θεωρούν ότι πρέπει να τιμωρήσουν τους Έλληνες για τα ψέματα που έχουν ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που καλύπτουν τη διαπραγμάτευση, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «η ελληνική πλευρά έχει κάνει πολλά λάθη τους τελευταίους μήνες. Ελπίζουμε όμως», συνέχισε, «τα τελευταία λάθη να μην έχουν την υπογραφή των Θεσμών. Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι διάφοροι συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη τις τελευταίες ώρες προσπαθούν να δημιουργήσουν εκβιαστικές καταστάσεις που δεν αρμόζουν με το πνεύμα της ενωμένης Ευρώπης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τους Πρωθυπουργούς της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας και ηγέτες κομμάτων όπως ο Άλμπερτ Ριβέρα των Ισπανών Ciudadanos, προσκεκλημένος του Βέλγου Πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ και του Γκι Φέρχοφσταντ προέδρου των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ΑLDE).

Στις Βρυξέλλες Γεννηματά και Σαμαράς

Στις Βρυξέλλες όμως βρίσκεται και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά η οποία συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ενώ σήμερα Τετάρτη αναχώρησε για τις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στην στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα