Στις λάσπες ο καταυλισμός της Ειδομένης όπου παραμένουν περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες

Ερμητικά κλειστή παραμένει για τρίτη ημέρα η σιδερόφραχτη πύλη στην ουδέτερη ζώνη ΕλλάδαςΠΓΔΜ. Περισσότεροι α['π 13.000 πρόσφυγες, που βρίσκονται αυτή την ώρα στον καταυλισμό της Ειδομένης, θέλουν να περάσουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Στο μεταξύ, οι πρόσφυγες δίνουν μάχη με τις λάσπες για άλλη μια μέρα, αφού η βροχή έχει πλημμυρίσει πολλές από τις σκηνές που έχουν στηθεί στα χωράφια γύρω από τον καταυλισμό.
Στο σημείο θα φτάσει αργότερα σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τα σύνορά της αναμένεται να κλείσει και η Κροατία, μετά την απόφαση της Σλοβενίας να περιορίσει από σήμερα, Τετάρτη, τον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβενίας ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα επιτρέπει περιορισμένο αριθμό μεταναστών να διέρχονται από το έδαφος της χώρας και θα δέχεται μόνο όσους σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στη Σλοβενία ή σε όσους έρχονται επικαλούμενοι «ανθρωπιστικούς λόγους».

Αντιδρώντας στην απόφαση της Σλοβενίας, η Σερβία ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Σλοβενίας σημαίνει ότι «ο διάδρομος των Βαλκανίων για τους μετανάστες έχει κλείσει» αν και σημείωσε ότι η ίδια θα εναρμονίσει την πολιτική της με εκείνην των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή, νέα πλοία καταφτάνουν στον Πειραιά με πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ/ Reuters)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα