Στις 24 Ιουλίου η πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξερχόμενοι της σύσκεψης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλής και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ανέφεραν ότι στις 24 Ιουλίου, ημέρα της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση, καθώς απόφαση της κυβέρνησης είναι η πρόταση να τεθεί σε διακομματικό διάλογο, αλλά και
σε διάλογο με την ίδια την κοινωνία. Ταυτόχρονα, ανοίγει ο διάλογος για την αλλαγή του του εκλογικού νόμου στη βάση της απλής αναλογικής.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι τώρα που ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και συνθήκες αποσταθεροποίησης, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε θέση επί αβάσιμων δημοσιευμάτων.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης ή επιμερισμού του 13ου και του 14ου μισθού, υποστήριξε πως είναι πρόταση του ΣΕΒ, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει δεκτή.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε και αυτός ότι στις 24 Ιουλίου, ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση, καθώς απόφαση της κυβέρνησης είναι η πρόταση να τεθεί σε διακομματικό διάλογο, αλλά και σε διάλογο με την ίδια την κοινωνία, είπε ο Π. Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι ταυτόχρονα ανοίγει ο διάλογος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στη βάση της απλής αναλογικής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα