Σταμάτης: Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ. Ο Σαμαράς εργάστηκε όσο κανένας άλλος στην κυβέρνηση

Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και πρώην υπουργός, Δημήτρης Σταμάτης, σε συνέντευξή του στην «Αγορά», τονίζοντας ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι «ο Αντώνης Σαμαράς εργάστηκε όσο κανένας άλλος στην κυβέρνηση- όσο όλοι μαζί, θα έλεγα- για να πετύχουμε τη βασική αποστολή που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Να σώσουμε, δηλαδή, τη χώρα από την καταστροφή».

Ο κ. Σταμάτης
πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς το κατάφερε αυτό, όταν πολλοί πίστευαν ότι ήταν ακατόρθωτο κάτι τέτοιο, κυβερνώντας κάτω από «πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και μέσα στα πλαίσια μιας υποχρεωτικής συγκυβέρνησης. Θα ήταν πολύ πρωτότυπο και περίεργο να υπερηφανευόμαστε για ό,τι καταφέραμε και να αμφισβητούμε τον πρωταγωνιστή της επιτυχίας».
Παράλληλα, τονίζει ότι «με βάση την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών, το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να χρειαστεί πολύ σύντομα νέο δάνειο για να καλύψει τις ανάγκες της είναι πολύ πιθανό. Νέο δάνειο σημαίνει νέο μνημόνιο, όπως κι αν το βαπτίσει κανείς».

Ο κ. Σταμάτης υποστηρίζει ότι στη Βουλή η ΝΔ δεν πρόκειται να ακολουθήσει την τακτική της «”τυφλής αντιπολίτευσης”, που είχε ακολουθήσει τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Το DNA της ΝΔ είναι εντελώς διαφορετικό...χωρίς να απεμπολήσουμε το δικαίωμα στην κριτική, θα στηρίζουμε τα μέτρα που είναι αναγκαία για να μην μπει η χώρα σε μεγαλύτερες περιπέτειες...δεν ξέρω βέβαια ποια αντιμετώπιση θα έχουν τα μέτρα αυτά από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πώς θα καταπιούν δημόσια το “κρέας που βάφτισαν ψάρι”».

Ερωτηθείς γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπόρεσε να φέρει τα συγκεκριμένα μέτρα στη Βουλή και να κλείσει τη συμφωνία, απάντησε «γιατί δεν είχαμε συμφωνήσει πλήρως με τους δανειστές. Βρισκόμασταν στο τέλος μιας όχι “θορυβώδους” αλλά σκληρής διαπραγμάτευσης, που διέκοψε βίαια η τότε αντιπολίτευση, προκαλώντας εκλογές».

Όπως πρόσθεσε, η ολοκλήρωση εκείνης της διαπραγμάτευσης θα είχε φέρει τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που βρίσκεται σήμερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα