Σώος ο Πατριάρχης Αντιοχείας. Τέλος στην αγωνία για την τύχη του μετά την βομβιστική επίθεση στη Συρία

Σώος είναι παρά τις αρχικές ανησυχητικές φορές, ο Πατριάρχης Αντιοχείας με μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν πως η τύχη του αγνοείται μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο Καμισλί της Συρίας.

Όπως ανέφερε όμως η δημοσιογράφος που καλύπτει το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, Μαρία Αντωνιάδου μιλώντας στην ΕΡΤ o Πατριάρχης είναι καλά στην υγεία του αν και αυτός όπως και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος δεν παρευρίσκεται στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο- αλλά και όχι και Πανορθόδοξη-
που διεξάγεται στην Κρήτη.

Διαβάστε επίσης: Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Σε ό,τι αφορά τον Πατριάρχη Αντιόχειας, οι φήμες για το εάν είναι η όχι ζωντανός ξεκίνησαν την Κυριακή όταν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη βομβιστική επίθεση στην πόλη Καμισλίτης βορειοανατολικής Συρίας.

Ο βομβιστής φέρεται να ενεργοποίησε το γιλέκο εκρηκτικών που φορούσε στη γειτονιά αλ-Ουστάνι, όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, δεν είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση αλλά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε γνωστό ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε λίγη ώρα αφότου ο επικεφαλής της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας Ιγνάτιος Εφραίμ ο Β' είχε εγκαινιάσει μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στην ίδια γειτονιά.

Αρχικά όμως είχε μεταδοθεί εκ παραδρομής από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι την τελετή είχε τελέσει ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα