Σωματείο Ειδικών Φρουρών κατά του Εσωτερικών Υποθέσεων με αφορμή καταγγελίες Ρομά

Ερωτήματα για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. διατυπώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής με αφορμή το σχηματισμό δικογραφίας για εφτά αστυνομικούς που υπηρετούν στη δυτική Αττική μετά από καταγγελία Ρομά ότι τον βασάνισαν.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά στα οποία κατηγορούνται αστυνομικοί με αίολες κατηγορίες με αποτέλεσμα να αθωώνονται από τη Δικαιοσύνη αλλά να έχουν ήδη στιγματιστεί. Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών
Αττικής ζητά από το Εσωτερικών Υποθέσεων στοιχεία από το 2011 έως το 2016 που να δείχνουν πόσες δικογραφίες σχηματίστηκαν σε βάρος αστυνομικών και πόσοι από αυτούς τελικά καταδικάστηκαν τελεσίδικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αξιολογώντας, όμως, τη γενική δραστηριότητα της εν λόγω Υπηρεσίας διαχρονικά, με βάση τις πληροφορίες που διοχετεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, διαπιστώνεται ότι πλείστες υποθέσεις, εξ αυτών που έχουν λάβει μεγάλη δημοσιότητα, με αντίστοιχη σπίλωση της προσωπικότητας των συλληφθέντων αστυνομικών, καταλήγουν στο αρχείο από ποινικής πλευράς, γεγονός που αναγκάζει την Ηγεσία να προβεί στην αποκατάσταση της προσωπικότητας των ως άνω «θυμάτων», όχι όμως όλων, αλλά μόνο εκείνων που γνωρίζουν τις σχετικές διατάξεις και υποβάλλουν αίτηση αποκατάστασής τους δια του τύπου.

Λαμβάνοντας υπόψη εξελίξεις των τελευταίων μηνών, που κατέληξαν στη σύλληψη και στο σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος συναδέλφων μας, μετά από καταγγελίες ατόμων, «φερόμενων» ως «θυμάτων» αστυνομικών συμπεριφορών και μάλιστα κακουργηματικής βαρύτητας, θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένη την παροχή στο Σωματείο μας στοιχείων, χωρίς αναφορές σε προσωπικά ή ευαίσθητα δεδομένα, που θα συμβάλλουν στη διαφάνεια της δράσης της εν λόγω Υπηρεσίας και στην ανάδειξη της αποτελεσματικότητάς της».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα