Σοκ στη Γερμανία με το νοσοκόμο του θανάτου. Ύποπτος για το θάνατο δεκάδων ασθενών

Ένας Γερμανός πρώην νοσοκόμος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για δύο δολοφονίες θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία δεκάδων ασθενών των οποίων αφαίρεσε τη ζωή κάνοντάς τους ένεση με φαρμακευτικές ουσίες για την καρδιά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC επικαλούμενο μαρτυρίες ανθρώπων που ερευνούν την υπόθεση.

Δικαστήριο που έχει επιφορτισθεί με τη μακάβρια υπόθεση έχει διατάξει την εκταφή 99 πρώην ασθενών του άνδρα, του οποίου το όνομά του είναι γνωστό ως Νιλς Χ. Μέχρι στιγμής έχει ανακαλύψει ίχνη της φαρμακευτικής ουσίας
σε 27 σορούς.

Ο 39χρονος νοσοκόμος είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο για τον θάνατο δύο ασθενών και έχει παραδεχθεί ότι αφαίρεσε τη ζωή τουλάχιστον 30 ασθενών.

Οι δικαστές κατά τη διάρκεια της δίκης του στο Oldenburg, στη βόρεια Γερμανία, ανέφεραν πως ο πρώην νοσοκόμος ήθελε να κερδίσει την αναγνώριση με το να προβαίνει σε ανάνηψη ασθενών και τους έδινε το φάρμακο για να σταματήσει το καρδιαγγειακό σύστημα προκειμένου να τους «σώσει».

Οι δολοφονίες έλαβαν χώρα του 2003 και 2005. Τον Απρίλιο η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ερευνά τουλάχιστον 200 θανάτους ασθενών σε διάφορες κλινικές που κατά διαστήματα είχε εργαστεί ο Νιλς Χ.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel ότι εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από τα 30 για τα οποία υπάρχουν υποψίες μέχρι τώρα. Όμως το έργο των αρχών είναι δύσκολο καθώς ο Νιλς Χ, δηλώνει πως δεν θυμάται σε πόσους ασθενείς έκανε την ένεση με το συγκεκριμένο φάρμακο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του ένας από τους γιατρούς που κατέθεσε τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο παθιασμένο με τη δουλειά του, ο οποίος είχε κάνει εξαιρετική εντύπωση στο προσωπικό του νοσοκομείου. Ωστόσο οι γιατροί τον υποψιάστηκαν καθώς βρισκόταν πάντα δίπλα στους ασθενείς που ξαφνικά πάθαιναν ανακοπή και έδινε συμβουλές ανάνηψης στους νέους νοσοκόμους.

Εάν βρεθεί ένοχος και για τους υπόλοιπους θανάτους τότε θα πρόκειται για έναν από τους χειρότερους κατά συρροήν εγκληματίες της μεταπολεμικής Γερμανίας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα