Σημαντική βράβευση για το «Park» της Σοφίας Εξάρχου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρλοβι Βάρι

Αυτές τις μέρες διεξάγεται στην Τσεχία ένα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρλοβι Βάρι. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Ιουλίου, ενώ φέτος η διοργάνωση κλείνει μισό αιώνα ζωής.

Στο φετινό διαγωνιστικό τμήμα «Work in Progress» συμμετείχε και το «Park», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σοφίας Εξάρχου, σε παραγωγή Αμάντας Λιβανίου, η οποία και απέσπασε το πρώτο βραβείο ανάμεσα στις 15, συνολικά, που διαγωνίζονταν στην κατηγορία. Αυτό
σημαίνει πως ο χορηγός του Φεστιβάλ, Barrandov Studios, θα διαθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ ώστε να βοηθήσει στην υλοποίηση της ταινίας. Το «Park» έχει διακριθεί ήδη στο Crossroads του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο CineLink του Σεράγεβο ενώ είχε επιλεχθεί και από το εξίσου σημαντικό Directors Lab του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Sudnance.

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου διαδραματίζεται στο Ολυμπιακό Χωριό, δέκα χρόνια μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όπου η Ελλάδα βρίσκεται σε παρακμή και το ίδιο το Χωριό έχει μετατραπεί σε ένα σκηνικό εγκατάλειψης και καταστροφής. Ανάμεσα στις παρατημένες εγκαταστάσεις και τα πολυτελή τουριστικά καταλύματα, ο 16χρονος Δημήτρης και οι φίλοι του διασχίζουν την απόσταση από το κάποτε ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας μέχρι τον σημερινό ξεπεσμό της, συνθέτοντας το πορτρέτο μιας κοινωνίας που δεν είχε προετοιμαστεί για την σκληρή πτώση που θα ακολουθούσε.

Η κριτική επιτροπή του Work in Progress τμήματος του Κάρλοβι Βάρι αποτελείται από τους: Jan Naszewski (New Europe Film Sales, Πολωνία), Titus Kreyenberg (unafilm, Γερμανία) και Paz Lazaro (Berlin International Film Festival, Γερμανία).

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα