Σημαία κριτικής για τη ΝΔ η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Αφορμή για σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από το γαλάζιο οικονομικό επιτελείο στάθηκαν τα στοιχεία που περιλαμβάνει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού που καταγράφουν επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Η ΝΔ επικρίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς σημειώνοντας με νόημα ότι ο λογαριασμός συνεχώς ανεβαίνει και προειδοποιεί ότι ενώ η οικονομία παρουσίαζε σημάδια ανάκαμψης το 2014, ωστόσο ήδη άρχισε να καταγράφεται αβεβαιότητα για το μέλλον.

Σε αυτό συν τείνει - σύμφωνα με τη ΝΔ - η παρατεταμένη αδυναμία συμφωνίας της κυβέρνησης με
τους δανειστές, άλλα και οι αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας ή ρήξης.

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι ο κίνδυνος μιας δραματικής επιδείνωσης είναι ορατή στην περίπτωση που η αβεβαιότητα κυριαρχήσει, μετά και την δημόσια παραδοχή του πρωθυπουργού περί δημοψηφίσματος.

Αναφέρουν μάλιστα ενδεικτικά τις προβλέψεις για τη μεγέθυνση του ΑΕΠ το 2015 που αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω σε σύγκριση με τους αρχικούς στόχους, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία μεγέθυνσης ευνοείται από παράγοντες όπως η πτώση της τιμής του πετρελαίου, που μειώνει το κόστος παραγωγής και η πτώση του ευρώ, που κάνει τις εξαγωγές μας σε τρίτες χώρες φθηνότερες.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν από τη ΝΔ και στη δημοσιονομική προσαρμογή η οποία - όπως τονίζουν - επιχειρείται με ένα ιδιότυπο μείγμα νέων φόρων, νέων δαπανών και θεσμικών αλλαγών, ενώ ταυτόχρονα η μεταρρυθμιστική πτυχή είναι ανεπαρκής.

Μέτα και τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο και την έκκληση και στους Ευρωπαίους να λύσουν τον γόρδιο δεσμό της διαπραγμάτευσης, στη ΝΔ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επαναλαμβάνοντας ότι επείγει να επιτευχθεί συμφωνία γιατί η εκκρεμότητα αυτή προκαλεί αβεβαιότητες και αυτές με τη σειρά τους προκαλούν φυγή καταθέσεων, αναστέλλουν επενδύσεις, και, επομένως χειροτερεύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα