Σφραγίζουν τα έγγραφα των προσφύγων και μεταναστών στον Πειραιά προς αποφυγή νέων αφίξεων από άλλες δομές

Επιμένουν να μη θέλουν να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει εκεί. Την ίδια ώρα τρία πούλμαν αναμένεται να μεταφέρουν σήμερα Παρασκευή μετανάστες και πρόσφυγες, από το λιμάνι στα κέντρα φιλοξενίας σε Οινόφυτα και Μαλακάσα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιους να επιβιβαστούν σε αυτά.

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις το λιμενικό σώμα προκειμένου να αποτρέψει την «είσοδο» μεταναστών και προσφύγων στον χώρο του λιμανιού,
από άλλες δομές φιλοξενίας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, βάζει από σήμερα μια σφραγίδα στα έγγραφα όσων διαμένουν στο λιμάνι, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μετακίνηση ατόμων, από άλλα κέντρα διαμονής, προς το λιμάνι του Πειραιά.

Συνολικά, στον χώρο που βρίσκονται οι δύο επιβατικοί σταθμοί αλλά και η Πέτρινη Αποθήκη, διαμένουν, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, 3.750 άτομα ενώ σήμερα δύο πλοία το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Aριάδνη" και "superfast XII" μετέφεραν από νησιά του Αιγαίου 22 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, το "Αριάδνη" αποβίβασε 13 άτομα από τη Μυτιλήνη και το superfast XII 6 άτομα από τη Λέρο και 3 από την Κω.

Εν τω μεταξύ σε 53.666 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 107 και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα νησιά ανέρχεται σε 7.216. Στην Αττική φιλοξενούνται 14.795 άτομα, από τους οποίους οι 3.770 παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην κεντρική Ελλάδα οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 2.048, από τους οποίους οι 203 μεταφέρθηκαν χτες το βράδυ στο νέο κέντρο φιλοξενίας στις πρώην εγκαταστάσεις εταιρείας αυτοκινήτων στον Βόλο. Στη νότια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 338.

Στο camp της Ειδομένης οι πρόσφυγες είναι 10.392 και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου 1.237. Συνολικά 29.269 πρόσφυγες φιλοξενούνται στη βόρεια Ελλάδα.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα