Σεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία

Στα 5,7 Ρίχτερ εκτιμάται το μέγεθος τρίτου σεισμού στην κεντρική Ιταλία, ο οποίος έγινε αισθητός και στη Ρώμη, με αποτέλεσμα την εκκένωση του μετρό της ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ παράλληλα εκκενώθηκαν και τα σχολεία της πόλης Ριέτι. Η δόνηση ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 110 χλμ βορειοανατολικά της Ρώμης και είχε εστιακό βάθος 40 χλμ,
σύμφωνα με το EMSC.

Ο πρώτος σεισμός που έγινε νωρίτερα αισθητός στην κεντρική Ιταλία στις 10:25 π.μ., ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών.Το επίκεντρο του σεισμού επανακαθορίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αματρίτσε (στο χωριό Καπιτινιάνο), η οποία είχε πληγεί ήδη, με τραγικό τρόπο, από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο. Το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωλογίας υπολόγισε το μέγεθος του σεισμού στους 5,3 βαθμούς και το εστιακό βάθος του 9 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν έχουν διαπιστωθεί μόνον μικρές καταρρεύσεις στην περιοχή του Αματρίτσε (η οποία είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές από τους σεισμούς του περασμένου καλοκαιριού), αλλά προς το παρόν δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες.

Το μέγεθος της δεύτερης σεισμικής δόνησης ήταν 5,6 βαθμοί.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην ιταλική πρωτεύουσα. Σημειώνεται πως τις ημέρες αυτές, οι σεισμόπληκτες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια, Μάρκε και Λάτσιο δοκιμάζονται από την σφοδρή κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις και πολλά μικρά χωριά έχουν αποκλεισθεί.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα