Εκτιμήσεις για 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμμένα στην Κύπρο

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που είχε ξεσπάσει την Κυριακή στην Κύπρο, η οποία κόστισε τις ζωές δύο πυροσβεστών και είχε αποτέλεσμα τρεις τραυματίες. Από το πρωί έχουν ριχτεί στη μάχη ξανά και τα πτητικά μέσα, περιλαμβανομένων αυτών που έχουν καταφθάσει από Γαλλία και Ιταλία.

Οι αρμόδιοι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σήμερα η πυρκαγιά θα κατασβεστεί, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της έχει
τεθεί υπό έλεγχο. Σύμφωνα με το Sigma Live, το απόγευμα της Τρίτης ισχυροί άνεμοι αναζωπύρωσαν εστίες φωτιάς, που έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και σπίτια- ωστόσο, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, η φωτιά τέθηκε αργά το απόγευμα υπό μερικό έλεγχο στο μέτωπο Κούρδαλι- Σπήλια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», η φωτιά κατέκαψε 15 τετραγωνικά χλμ δασικής γης στη Σολέα, προκαλώντας την κινητοποίηση τεσσάρων υπουργείων (Εσωτερικών, Γεωργίας, Δικαιοσύνης, Άμυνας), αρκετών κυβερνητικών υπηρεσιών και διαφορετικών κέντρων ελέγχου.

Σημειώνεται πως βοήθεια προσέφερε και η τουρκοκυπριακή πλευρά, με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον κ. Ακιντζί, μεταφέροντας του ότι: η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχεται την τουρκική βοήθεια, νοουμένου ότι αυτή θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι αίτημα για βοήθεια έχει υποβληθεί και στη Ρωσία, από τον υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκο Κουγιάλη.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα