Σε ρυθμούς ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα έως τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει σήμερα μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του στα Χανιά και βάζει το επιτελείο του σε φουλ ρυθμούς προκειμένου η ΝΔ να είναι καθ' όλα έτοιμη ενόψει Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος.

Στην ατζέντα του προέδρου,της ΝΔ περιλαμβάνονται σειρά συσκέψεων με τους συνεργάτες του με φόντο το νέο γύρο αντιπαράθεσης
για το ενδεχόμενο εκλογών.

Είναι προφανές οτι ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, που παραδοσιακά αποτελεί την αφετηρία της πολιτικής σεζόν, ο κ.Μητσοτάκης θα ανεβάζει ολοένα και περισσότερο τους αντιπολιτευτικούς του τόνους, με τα στελέχη του να παίρνουν τη σκυτάλη και να ζητούν ως τη μόνη λύση τις εκλογές.

Στο αναμενόμενο μπρα ντε φερ με την κυβέρνηση θεωρείται βέβαιο ότι η γαλάζια παράταξη θα βάλει στην κορυφή της τακτικής της τα θέματα της οικονομίας, με τον ΕΝΦΙΑ να κυριαρχεί στην κριτική των βουλευτών της.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει πολλά και στο περιεχόμενο της ομιλίας του στο Βελλίδειο στις αρχές Σεπτεμβρίου όπου και αναμένεται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα βασιζόμενο στην ανάγκη της μείωσης του στόχου των πλεονασμάτων με παράλληλη μείωση των δαπανών.

Ενδεικτική των προθέσεων της ΝΔ είναι και η ανακοίνωση του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστου Σταϊκούρα, με την οποία σημειώνει ότι «οι δαπάνες του τακτικού Προϋπολογισμού είναι μειωμένες περίπου κατά 2,4 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, όση είναι περίπου και η υπέρβαση του πρωτογενούς αποτελέσματος» καυτηριάζοντας την τακτική της κυβέρνησης να παρουσιάζει ως επιτυχία συγκεκριμένους δείκτες χωρίς να κάνει το παραμικρό στο στο σκέλος των δαπανών

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα