Σε καλό κλίμα οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη και Ακιντζί για το κυπριακό

Μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων έγινε κατά την πρωινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, με την οποία ξεκίνησε η συζήτηση των κριτηρίων για το εδαφικό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και η συζήτηση θα συνεχιστεί το απόγευμα.
Στο
μεταξύ σε ανάρτησή του στο twitter, o ειδικός σύμβουλος του γγ των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, δημοσίευσε φωτογραφία από την πρωινή συνάντηση των ηγετών με τη συμμετοχή του ιδίου του κ. Άιντε, της ειδικής αντιπροσώπου του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και των διαπραγματευτών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, αναφέροντας πως στο επίκεντρο της τρίτης ημέρας των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν βρίσκονται τα κριτήρια για τις εδαφικές αναπροσαρμογές.

Third working day at #MontPelerin. Today's focus is criteria for territorial adjustment. #Cyprus pic.twitter.com/wlDVJuCn8e

— Espen Barth Eide (@EspenBarthEide) November 9, 2016

#MontPelerin #Cyprus talks #Determination pic.twitter.com/Gt9Q0n5QvA

— Espen Barth Eide (@EspenBarthEide) November 8, 2016

Ο κ. Άιντε αναδημοσίευσε επίσης φωτογραφία από γεύμα στο οποίο παρακάθισαν οι δυο ηγέτες με μέλη των αντιπροσωπειών τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα