Σε ανοιχτή γραμμή ο Σαμαράς με τους αρχηγούς των κομμάτων

Με την διαπραγμάτευση να βρίσκεται σε κομβικό σημείο και τα μηνύματα που φτάνουν από το εξωτερικό να είναι αντιφατικά σε σχέση με το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση για αίσιο τέλος ακόμα και μέχρι την Κυριακή, στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, με τον Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τους επιτελείς του και να δηλώνει έτοιμος να αναλάβει συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του στην εφημερίδα ΑΓΟΡΑ
όπου μεταξύ άλλων τονίζει ότι «προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία έστω την ύστατη στιγμή».

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του με αφορμή την επέτειο των 36 χρόνων από την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε ΕΟΚ,μόνου σημείωνε ότι «η Νέα Δημοκρατία, αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Πατρίδας μας, τιμά την 28η Μαΐου και συνεχίζει τους αγώνες, τόσο για τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρωζώνη, όσο και για την έξοδό της από την κρίση».

Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε επικοινωνία με αξιωματούχους των Βρυξελλών λαμβάνοντας μηνύματα προβληματισμού για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές και τους συνεργάτες του - μέσα σε αυτό το κλίμα - να μην αποκλείουν την ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών πρωτοβουλιών, σε συνεννόηση και με αρχηγούς άλλων κομμάτων, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα.

Στη Συγγρού δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο ρήξης, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε ντόμινο πολιτικών εξελίξεων, ακόμα και σε πρόωρες εκλογές, κάτι το οποίο θεωρούν στη ΝΔ ως το πλέον καταστροφικό σενάριο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα,μίσθωση προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος προέτρεψε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και με αφορμή σχετική άποψη που διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης, ο κ. Μιχελάκης είπε: «Καλά τα περί "μεγάλης συνεννόησης" του Καραγκούνη αλλά μήπως έπρεπε να σηκώσει το τηλέφωνο ο Α. Σαμαράς για να μιλήσει με τον Α. Τσίπρα;».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα