Ρωσία: Προσφέρει δωρεάν κατάψυξη σπέρματος σε στρατιώτες που αποστέλλονται στην Ουκρανία

Oι Ρώσοι που έχουν κληθεί σε επιστράτευση για να πολεμήσουν στην Ουκρανία θα έχουν το δικαίωμα να καταψύξουν το σπέρμα τους δωρεάν σε τράπεζες κρυοσυντήρησης σπέρματος, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS την Τετάρτη.

Επικαλούμενος τον Iγκόρ Tρουνόφ, πρόεδρο της Ρωσικής Ένωσης Δικηγόρων, το TASS ανέφερε την Τετάρτη ότι το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανταποκρίθηκε στην έκκλησή του για δημοσιονομική

βοήθεια στους στρατιώτες που θέλουν να επωφεληθούν από τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Το υπουργείο «καθόρισε τη δυνατότητα οικονομικής υποστήριξης από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για δωρεάν διατήρηση και αποθήκευση σπερματοζωαρίων για πολίτες που επιστρατεύθηκαν για να συμμετάσχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση για τη διετία 2022-2024», φέρεται να είπε ο Τρούνοφ.

Έχοντας υποστεί μια σειρά από ήττες και αποτυχίες στην εισβολή της στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει καλέσει περισσότερους από 300.000 εφέδρους για να υποστηρίξουν την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

Αναφορές για αύξηση της ζήτησης για κατάψυξη σπέρματος εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο σε δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Moskovsky Komsomolets, η οποία υποστήριξε ότι μετά την ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση, σημειώθηκε αύξηση της κατάψυξης του σπέρματος. 

«Στο παρελθόν, οι κύριοι πελάτες ήταν άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις. Τώρα είναι υγιείς άντρες που παγώνουν το σπέρμα τους, σε περίπτωση που τους συμβεί κάτι, ώστε να έχουν την εγγυημένη δυνατότητα να γίνουν μπαμπάδες». 

One of today’s Russian papers reports growing anxiety in Russian society: “Partial mobilisation changes a lot…panic and depression become the norm.” Plus, why Russian men eligible for the draft are heading to sperm banks. #ReadingRussiahttps://t.co/P6WjSGqSccpic.twitter.com/676RZk94TB

— Steve Rosenberg (@BBCSteveR) October 4, 2022

Πηγή: aljazeera.com

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕDrones για μάχες στον αέρα θέλει να αναπτύξει η ΟυκρανίαΠλαφόν στο πετρέλαιο και αντίποινα Πούτιν: Ανελέητος πόλεμος με βαρέλια και πυραύλουςΙνδία: Μυστηριώδης θάνατος Ρώσου μεγιστάνα αλλαντικών
Keywords
Τυχαία Θέματα