Συναγερμός στην Ουάσινγκτον μετά από πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο

Απαγορεύτηκε το Μεγάλο Σάββατο η είσοδος κι η έξοδος από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ έπειτα από πυροβολισμούς που ερίφθησαν κοντά στο κτίριο με την αστυνομία να "εξουδετέρωνει" έναν ύποπτο ένοπλο.

Το δίκτυο NBC, επικαλούμενο ομοσπονδιακό αξιωματούχο, μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την τύχη του ενόπλου. Ωστόσο, πολλά μέσα ενημέρωσης-μεταξύ των οποίων το NBC
και το Associated Press μετέδωσαν ότι ο άνδρας αυτός αυτοκτόνησε κι ότι άφησε πίσω του μία βαλίτσα την οποία εξετάζουν πυροτεχνουργοί.

Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ερευνά ένα ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο, στη δυτική πτέρυγα του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον κι έχει αποκλείσει πολλούς παρακείμενους δρόμους.

«Εξαιτίας της πιθανής απειλής ασφαλείας απαγορεύτηκε σε όλους η είσοδος κι η έξοδος από το Καπιτώλιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Καπιτωλίου Κίμπερλι Σνάιντερ.

Το Κογκρέσο δεν συνέρχεται αυτή την εβδομάδα κι ως εκ τούτου στην πόλη βρίσκονται λιγοστοί βουλευτές. Η πόλη ωστόσο είνει γεμάτη τουρίστες καθώς αυτές τις ημέρες διοργανώνεται το ετήσιο δημοφιλές φεστιβάλ Cherry Blossom.

Η περιοχή γύρω από το κτίριο του αμερικανικού Καπιτωλίου αποκλείστηκε, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ που επικαλείται τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ. Αυτή τη στιγμή, η αστυνομία ερευνά ένα ύποπτο δέμα που βρέθηκε κοντά στο κτίριο.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανέφερε ότι ερρίφθησαν πυροβολισμοί κοντά στο κτίριο και ότι ένας ύποπτος ένοπλος "εξουδετερώθηκε", σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ. Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο ύποπτος αυτοπυροβολήθηκε και εξετάζονται ένα σακίδιο και μία βαλίτσα που βρέθηκαν δίπλα του.

Two shootings in one week. Welcome to America. #dc #capitolhill pic.twitter.com/9n14K0ru7w

— Amberjade Mwekali (@AMwekali) April 11, 2015

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα