Αιματηρή επίθεση σε τουριστικό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού, μεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με το Reuters, οι νεκροί είναι δεκαέξι, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται τέσσερις Ευρωπαίοι. Όπως αναφέρουν οι αρχές της πόλης, οι έξι δράστες εξουδετερώθηκαν από αστυνομικούς.

«Προς το παρόν, έχουμε συνολικά 12 νεκρούς, ανάμεσά τους τέσσερις Ευρωπαίοι...Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν υπάρχουν άλλοι. Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούμε
εκκαθαριστικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, άνδρες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους άνοιξαν πυρ εντός του ξενοδοχείου L’Etoile du Sud που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο ξένους τουρίστες. Το ξενοδοχείο βρίσκεται 40 χλμ από το Αμπιτζάν, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και συγκεκριμένα στο παραθαλάσσιο θέρετρο Grand Bassam.

Την ευθύνη για την επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού ανέλαβε η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE. .

Some of the weapons found in Grand #Bassam, definitely point to an organized attack #IvoryCoast pic.twitter.com/ezJJeFrHHa

— Michael Horowitz (@michaelh992) March 13, 2016

Bίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα δείχνει τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι στους εξωτερικούς χώρους ενός ξενοδοχείου:

Η επίθεση σημειώνεται σχεδό δύο μήνες μετά από την επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Ουαγκαντούγκου στην γειτονική Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα