Πυρκαγιά στα Καλύβια. Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Upd

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής. Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που
έδωσε στη HuffPost Greece, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 65 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, 9 οχήματα εθελοντών, 12 υδροφόρες, 5 ελικόπτερα, καθώς και 1 συντονιστικό.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα το μέτωπο κινούνταν προς το νότο και πέρασε τη Λεωφόρο Αναβύσσου.

Η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Για μεγάλη και ανεξέλεγκτη φωτιά που απειλεί κατοικίες, μίλησε ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης. «Η πυρκαγιά είναι μεγάλη, οδεύει προς την κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, όπου υπάρχουν δεκάδες διάσπαρτα σπίτια μέσα στο δάσος», τόνισε.

O κύριος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν η πυρκαγιά μέχρι να νυχτώσει, γιατί μετά δεν θα υπάρχει η αρωγή των εναέριων μέσων. Σημειώνεται επίσης, ότι η κατεύθυνση της φωτιάς είναι τώρα προς τη Σαρωνίδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πως ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας είναι πολύ υψηλός τόσο για σήμερα όσο και για αύριο, Τρίτη.

Καλύβια. pic.twitter.com/AyJlbYSQBp

— papachatzis (@papachatzis) 31 Ιουλίου 2017

Φωτιά στα Καλύβια Θορικού @skaigr pic.twitter.com/JYQOv8a5BU

— George Seitanides (@GSeitanides) 31 Ιουλίου 2017

Φωτια στα Καλυβια από Enikos_gr

1/2 Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην πυρκαγιά στα Καλύβια Θορικού στην Αττική : …

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 31 Ιουλίου 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα