Πυρά Κυρίτση κατά Στουρνάρα: Στις διαπραγματεύσεις του 2015 ήταν με την πλευρά των δανειστών

Πυρά κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, κατηγορώντας τον ότι κατά την διαπραγμάτευση του 2015 έκανε την δική του διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά και με «εξωθεσμικούς κύκλους».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής υπερασπίστηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη και αναφέρθηκε στην προτροπή του κ. Στουρνάρα
στον Μάριο Ντράγκι να μην ακούσει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη.

«Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση», κατήγγειλε και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους “άλλους”, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση».

Ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι ο διοικητής της ΤτΕ επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο της κυβέρνησης, δηλαδή ήταν με την πλευρά των δανειστών. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στο θέμα με τους πλειστηριασμούς, ο ίδιος είπε ότι ήταν θετικό που έγινε θέμα. «’’Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη’’ λένε, δεν το θεωρούμε αφετηριακά αρνητικό ότι υπάρχει κινητοποίηση, όταν κινητοποιείται ο κόσμος ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα