Κόντρα για την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων των Πανελλαδικών: Κριτική στο υπουργείο Παιδείας για «κομματικά παιχνίδια»

Σε κίνδυνο τίθεται η ομαλή διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, λόγω του «ξηλώματος» της πλειονότητας των μελών της περσινής Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ) από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, που επικαλείται πληροφορίες, εκλήθη στο υπουργείο Παιδείας
ο ομότιμος πανεπιστημιακός Γιώργος Δάσσιος, προέδρος του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων, ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, η οποία αναμένεται να υποβαθμιστεί από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παρότι επιλέγεται από τη Βουλή.

Η ΚΕΕ επιλέγεται κάθε χρόνο, ωστόσο το πλήρες «ξήλωμα», σύμφωνα με την «Καθημερινή», δεν είναι τακτική που υιοθετείται, καθώς οι Πανελλαδικές αποτελούν ιδιαίτερα σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί την εμπειρία παλαιών μελών.

«Πληροφορίες της “Κ” αναφέρουν ότι για τα μέλη της ΚΕΕ αναζητήθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από διάφορες περιοχές της χώρας και οι θέσεις έκλεισαν μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα. Τηρήθηκε φυσικά η απόλυτη εχεμύθεια ως προς την ταυτότητα των προσώπων. Τώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμβουλος του κ. Φίλη, με την απαραίτητη εχεμύθεια, έχει αναλάβει να κάνει τα τηλεφωνήματα σε φίλα προσκείμενους στην κυβέρνηση εκπαιδευτικούς, προτείνοντάς τους να στελεχώσουν τις τριμελείς επιτροπές οι οποίες θα εισηγούνται στα μέλη της ΚΕΕ θέματα για τα εξεταζόμενα μαθήματα της επόμενης ημέρας» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σε σχετική ανακοίνωση- απάντηση προέβη το υπουργείο Παιδείας, στην οποία γίνεται λόγος για «ψευδή δημοσιεύματα» και υποστηρίζεται πως στην επιτροπή συνυπάρχουν παλαιά και νέα μέλη, ενώ διαψεύδονται τα περί διορισμών συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ:

Αναφορικά, με το σημερινό παντελώς ανυπόστατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισημαίνει:

‘Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε, οι εξετάσεις να διεξαχθούν και φέτος με τρόπο αδιάβλητο και υποδειγματικό.

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ορίζεται λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις. Τα ονόματα των μελών της δεν ανακοινώνονται και λαμβάνονται ειδικά μέτρα, προκειμένου, να εξασφαλιστεί η μυστικότητα και η αντικειμενικότητα της όλης διαδικασίας. Τα μέλη της ΚΕΕ δεν είναι ισόβια. Κάθε χρόνο επιβάλλεται η ανανέωση της σύνθεσής της για προφανείς λόγους. Και φέτος, συνυπάρχουν παλαιά και νέα μέλη, που η επιλογή τους υπακούει σε επιστημονικά-εκπαιδευτικά κριτήρια και μόνο.
Δημοσιεύματα, όπως αυτό της "Καθημερινής", περί «ξηλώματος» της Επιτροπής Εξετάσεων και δήθεν "διορισμούς συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ" στην ΚΕΕ, είναι εντελώς ψευδή και δημιουργούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους δέκα ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές να πάψουν να παίζουν παιχνίδια με την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους και να αφήσουν τις εξετάσεις έξω από τα παιχνίδια του κιτρινισμού και της φτηνής αντιπολίτευσης.

«Πυρά» από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τις αλλαγές στα μέλη της Επιτροπής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έκανε λόγο για «Γολγοθά στην Εκπαίδευση που δεν έχει ανάσταση».

«Ο κ. υπουργός Παιδείας , συνεχίζει το ξήλωμα στην Εκπαίδευση. Είναι μια ιδεοληπτική πορεία που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2015 και συνεχίζεται! Οδηγούμαστε σε σύγκρουση , όχι με το "πελατειακό κράτος" και την "αδιαφάνεια στην εκπαίδευση" όπως ισχυρίζεται ο κ. Φίλης, αλλά με τη λογική του κράτους λάφυρου, των ημετέρων και των συνδικαλιστικών συντεχνιών που τον πλαισιώνουν. Επιλογές στελεχών που αμφισβητούνται στο Συμβούλιο Επικρατείας , συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων με "ημετέρους" , ονομαστικές αποσπάσεις αναπληρωτών είναι κάποιες από τις παρεμβάσεις της πολιτικής "ανεξιθρησκίας" που τελικά ήταν κενή περιεχομένου! Τώρα ήρθε η ώρα να βάλουν χέρι και στην Κεντρική Επιτροπή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σε μια διαδικασία που κρίνεται το μέλλον 103.000 μαθητών το ΄΄ράβε - ξήλωνε΄΄ δεν έχει θέση. Δεν σας επιτρέπουμε να παίζετε με τα παιδιά μας , δεν βάζουμε σε κίνδυνο το θεσμό και τη διαδικασία των εξετάσεων, δεν απαξιώνουμε την εμπειρία και το επιστημονικό κύρος όλων όσων συμμετέχουν μέχρι σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα