Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο δείχνει η νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 10 μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της εταιρίας Prorat για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Στη δυνητική εκλογική επιρροή η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% το Μάρτιο). Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλαμβάνει
την τρίτη θέση, καταγράφοντας 11%. Παράλληλα, τουλάχιστον επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η συμφωνία με τους θεσμούς είναι κακή.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ 9%, η Ένωση Κεντρώων 8%, Το Ποτάμι 7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ αποχή, λευκό και άκυρο συγκεντρώνουν 17%.

Οσον αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς, επτά στους δέκα (72%) τη χαρακτηρίζουν «κακή» και «μάλλον κακή», ενώ μόνο το 14% λέει ότι αυτή είναι «μάλλον καλή» και «καλή». Το 39% θεωρεί «μάλλον σημαντικά» και «σημαντικά» τα θετικά αντίμετρα, ενώ το 35% «ασήμαντα» και «μάλλον ασήμαντα». Το 61% εκτιμά ότι δεν θα βελτιώσει την οικονομία, το 32% λέει πως «ναι» και το 7% «Δ.Ξ/Δ.Α.»

Το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί «σημαντικά / μάλλον σημαντικά» τα αντίμετρα και το 35% «ασήμαντα / μάλλον ασήμαντα». Το 61% θεωρούν πως δεν θα βελτιώσουν την οικονομία, ενώ το 32% εκτιμά το αντίθετο. Το 63% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει πως τον επόμενο ένα χρόνο η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει είτε «λίγο» είτε «σημαντικά», ενώ το 24% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Η μεγάλη πλειοψηφία (63%) θεωρεί ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», το 24% ότι «θα μείνει ίδια», το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά» και το 2% «Δ.Ξ/Δ.Α.». Για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση απαντούν ότι θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά» το 56%, «θα μείνει ίδια» το 34% και θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά» το 7%. Το 3% λέει «Δ.Ξ/Δ.Α.».

Οι έξι στους δέκα συμμετέχοντες (61%) λένε «όχι» σε πρόωρες εκλογές τους επόμενους έξι μήνες, το 32% λέει «ναι» και το 7% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα του 2015, το 5% δηλώνει «υψηλή» πιθανότητα να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το 7% «μέση», το 9% «χαμηλή» και το 79% «μηδενική».

Όσον αφορά στο ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται στις περισσότερες κατηγορίες (εργατικός, ασυμβίβαστος, λιγότερο φθαρμένος, αποτελεσματικός, έντιμος). Η εκτίμηση «κανένας από τους δυο» συγκεντρώνει από 30% έως 55%.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα