Πρόταση για πρόγραμμα-γέφυρα 7,7 δισ. ευρώ προτείνει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την εφαρμογή προγράμματος-γέφυρας ύψους 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να καλύψει τις ανάγκες της τον Ιούλιο, χρησιμοποιώντας τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM).

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το πρόγραμμα-γέφυρα θα ισχύει για τρεις μήνες και θα αποπληρωθεί στον EFSM με τα χρήματα τα οποία η Ελλάδα
θα λάβει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το επόμενο πρόγραμμα-διάσωσης.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή η Μεγάλη Βρετανία, η Τσεχία και η Κροατία εκφράζουν αντιρρήσεις με την πρόταση να χρησιμοποιηθεί ο EFSF για το δάνειο - γέφυρα προς την Ελλάδα κι εξετάζεται πως θα μπορούν να καμφθούν οι αντιρρήσεις τους με την παροχή εγγυήσεων για την επιστροφή των χρημάτων τους.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι ένα πανευρωπαϊκό ταμείο στο οποίο συμμετέχουν και οι 28 της ΕΕ καθώς τον στηρίζουν μέσω των προϋπολογισμών τους. Η παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα θα μπορεί να υλοποιηθεί εάν πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γίνει δεκτή από 16 Κράτη - Μέλη τα οποία εκπροσωπούν το 65% του πληθυσμού της Ευρώπης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα