Ποτάμι: Ασαφή σημεία και πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας

Πολλά ασαφή σημεία και πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή, βλέπει το Ποτάμι στη χθεσινή συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας.

Σε ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται ότι χώρες μέλη της ΕΕ που δεν επιθυμούν πρόσφυγες, δεν υποχρεούνται να δεχθούν ενώ οι υπόλοιποι θα δεχθούν τον αριθμό που θέλουν.

Ειδικά για την χώρα μας, το Ποτάμι επισημαίνει ότι, αναλαμβάνει ένα τεράστιο έργο και απαιτείται διαφορετικού τύπου συντονισμός και λειτουργία από το ελληνικό κράτος.

«Κι όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς, όπως είδαμε τις προηγούμενες
μέρες, πώς θα ανταποκριθεί σε πολύ πιο σύνθετα καθήκοντα;», σημειώνει το Ποτάμι και επαναλαμβάνει την πρόταση του για την τοποθέτηση υπερυπουργού που θα έχει τον συντονισμό, και τη δημιουργία ενιαίας συντονιστικής αρχής.

«Είναι σαφές ότι η καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης και η λάθος πολιτική της στο προσφυγικό έχει τεράστιο κόστος για τη χώρα. Με νέα σύνθετα καθήκοντα και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τις πανηγυρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που βλέπει νίκες ύστερα από κάθε Σύνοδο», καταλήγει η ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα