Πως στήθηκε η κομπίνα με τις παράνομες αποζημιώσεις που έπαιρναν συνεργεία αυτοκινήτων

Τρία συνεργεία αυτοκινήτων τα οποία έπαιρναν παράνομα αποζημιώσεις για επισκευές οχημάτων χρησιμοποιώντας πλαστά παραστατικά αγοράς ανταλλακτικών εντοπίστηκαν από τους άνδρες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στην Αθήνα.
Υπεύθυνοι γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας εντόπισαν μετά από εσωτερικό έλεγχο 75 φακέλους ζημιών, στους οποίους υπήρχαν παρατυπίες στα παραστατικά για την αγορά ανταλλακτικών. Για τις 61 από αυτές τις περιπτώσεις η ασφαλιστική εταιρεία είχε καταβάλει αποζημιώσεις συνολικού ποσού 109.821,13 ευρώ, ενώ εκκρεμούσαν οι αποζημιώσεις για τις υπόλοιπες 14 περιπτώσεις, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχονταν σε 28.979,58 ευρώ. Τα συγκεκριμένα τροχαία ατυχήματα είχαν γίνει από τον Ιανουάριο του 2011 έως και το Μάιο του 2012.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος των τριών εταιρειών- συνεργείων αυτοκινήτων. Διαπιστώθηκε ότι σε 60 από τους φακέλους φέρονται να έχουν προσκομιστεί έως και έξι φορές τα ίδια παραστατικά αγοράς ανταλλακτικών, καθώς οι αποδείξεις έφεραν κοινή αρίθμηση, ημερομηνία, ώρα έκδοσης και ανάλυση των επιμέρους εκδόσεων. Σε άλλους 24 φακέλους, οι αποδείξεις για την αγορά ανταλλακτικών είχαν εκδοθεί προγενέστερα από την ημερομηνία του δηλωθέντος ατυχήματος, ενώ σε 53 φακέλους, οι αποδείξεις για την αγορά ανταλλακτικών, είχαν εκδοθεί μεταγενέστερα από τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών του συνεργείου επισκευής.

Για το 2011 διαπιστώθηκαν, επίσης, στα συγκεκριμένα συνεργεία ποινικές παραβάσεις. Η πρώτη εταιρεία εξέδωσε 53 πλαστά φορολογικά στοιχεία, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 17.111 ευρώ. Η δεύτερη εταιρεία εξέδωσε 10 πλαστά φορολογικά στοιχεία, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 2.300 ευρώ και η τρίτη απέδωσε ανακριβώς αναλογούντα Φ.Π.Α. ύψους 1.316,75 ευρώ.
Keywords
Αναζητήσεις
οι μεγαλυτερες κομπινες ελληνικες
Τυχαία Θέματα