Πώς μητέρα που δεν ήθελε να εμβολιάσει τα παιδιά της, ξέφυγε από το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Η δημοσιογράφος Σοφία Φατούρου δεν μιλάει με ευκολία όταν τη ρωτούν για το θέμα του εμβολιασμού. Πριν λίγα χρόνια, αποφάσισε να μην εμβολιάσει τα παιδιά της, ακολουθώντας τη γνώμη όσων ήταν κατά του εμβολιασμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Το αντιεμβολιαστικό λόμπι ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο εν έτη 2010, αλλά εξελίχθηκε αργότερα με τη βοήθεια του Διαδικτύου. Η Σοφία μετακόμισε στη Μελβούρνη με την οικογένειά της, μια απόφαση που πήρε λόγω της πρόσφατης έξαρσης της ιλαράς στην Ελλάδα.

Ο γιατρός που
την παρακολουθούσε όταν ήταν έγκυος ακολουθούσε μια μέθοδο περισσότερο «φυσική» όσον αφορά τη διαδικασία του τοκετού, μιας και τα υψηλά ποσοστά καισαρικής την τρόμαζαν. Παράλληλα, γνώρισε γονείς άλλων παιδιών που δεν συμφωνούσαν με τον εμβολιασμό και σκέφτηκε ότι αφού επέλεξε τον φυσικό τοκετό, επιθυμούσε να αναζητήσει και έναν παιδίατρο με την ίδια φιλοσοφία.

Βρήκε δυο γιατρούς, ομοιοπαθητικούς: ο πρώτος εργαζόταν σε μεγάλο νοσοκομείο και της πρότεινε, αφού διαβάσει ένα βιβλίο Γερμανού γιατρού σχετικά με τον εντατικό εμβολιασμό και τις επιπτώσεις στον οργανισμό, να σκεφτεί και να αποφασίσει για το τι θέλει να κάνει. Ο δεύτερος γιατρός της είπε αμέσως να μην εμβολιάσει τα παιδιά, λόγω του ότι πρόσφατες έρευνες συνδέουν τον εντατικό εμβολιασμό με τα αυτοάνοσα.

Ο γιος της δεν εμβολιάστηκε μέχρι τα τρία του χρόνια, όταν εκείνη τη χρονιά διαγνώστηκε ότι είχε αυτισμό. Η Σοφία τότε δεν γνώριζε πολλά πράγματα για τον αυτισμό, τονίζοντας ότι όταν το παιδί δεν μιλούσε και έχανε τις δεξιότητες, δεν είχε εμβολιαστεί.

Όταν άρχισαν οι εξετάσεις του παιδιού στο νοσοκομείο, η Σοφία ανέφερε στους γιατρούς ότι ο γιος της δεν έχει εμβολιαστεί και οι ίδιοι δεν το αντιμετώπισαν ως προτεραιότητα. Τότε αποφάσισε να τον εμβολιάσει.

Η Σοφία και ο σύζυγός της αποφάσισαν να κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους, όταν ξεκίνησαν τη νέα τους ζωή στη Μελβούρνη. «Κοίταξα τα παιδιά μου και ένιωσα εγκληματίας», δηλώνει. Όταν τα παιδιά έκαναν όλα τα εμβόλια μέσα σε πολύ λίγα λεπτά, ένιωσε αμέσως καλύτερα.

Πηγή: Καθημερινή
Keywords
Τυχαία Θέματα