Ποια η θέση της Ελλάδας στη λίστα των χωρών με την πιο «θανατηφόρα» ατμοσφαιρική ρύπανση;

Τη λίστα των χωρών με την πιο επικίνδυνη ατμοσφαιρική ρύπανση για την υγεία των ανθρώπων δημοσίευσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ). Τα αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη, καθώς στην πρώτη θέση δεν βρίσκεται η Κίνα ή κάποια άλλη βιομηχανοποιημένη χώρα, αλλά η Γεωργία.

Στα πλαίσια μιας έκθεσης για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο ΔΟΕ υπολόγισε πόσοι θάνατοι οφείλονται στην μόλυνση
της ατμόσφαιρας εσωτερικών και εξωτερικών χώρων σε κάθε χώρα και της κατέταξε ανάλογα με το πόσο «θανατηφόρος» είναι ο αέρας που αναπνέουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρώτη είναι η Γεωργία, με την Βουλγαρία, την Κίνα και την Ινδία να ακολουθούν. Αμέσως μετά έπονται η Ουγγαρία, το Τσαντ, η Ρωσία, η Νιγηρία και το Πακιστάν. Η Ελλάδα βρίσκεται στην μέση, και συγκεκριμένα στην 15η θέση, ενώ υπολογίζεται ότι ανά 100.000 ανθρώπους, οι θάνατοι από την μολυσμένη ατμόσφαιρα αγγίζουν περίπου τους 80. Στην Γεωργία, ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τους 300.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο ΔΟΕ δεν εξηγεί τους λόγους που η Γεωργία άγγιξε την κορυφή, όμως, όπως εξήγησε ο ειδικός σε θέματα ποιότητας του αέρα, Tim Kovach, ένας από τους λόγους είναι η αύξηση της χρήσης παλιών, πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, λόγω της έλλειψης ενός εξελιγμένου συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα