Ποια η επόμενη χώρα που θα αποχωρήσει; Αυτή ήταν η ερώτηση της ομάδας του Τραμπ στην ηγεσία της ΕΕ

Υπό διάλυση φαίνεται να βλέπουν την Ευρώπη ο Ντόναλντ Τραμπ και η ομάδα του. Σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Άντονι Γκάρντνερ, εκπρόσωποι του Αμερικανού εκλεγμένου προέδρου ρώτησαν την ηγεσία της ΕΕ ποια θα είναι η επόμενη χώρα που θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μεταβατική αμερικανική κυβερνητική ομάδα είχε τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με το Politico, με την ηγεσία της ΕΕ σήμερα, Παρασκευή. Ο Γκάρντνερ, αν και δεν ήταν παρών στην συζήτηση, ενημερώθηκε από άλλους αξιωματούχους
για όσα ειπώθηκαν, τα οποία μόνο αισιόδοξα δεν ήταν για την πορεία της Ένωσης. Η κύρια ερώτηση των Αμερικανών, τόνισε, αφορούσε στο ποια άλλη χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Βρετανία.

«Αυτή ήταν η ερώτηση που υποβλήθηκε. Δείχνει πολλά. Αντικατοπτρίζει την γενική εικόνα (που έχουν) για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτή είναι λανθασμένη», είπε ο Γκάρντνερ.

«(...) Δεν αποτελεί έκπληξη, σωστά; Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης τους: αυτό το πράγμα καταρρέει. Ποιος θα ακολουθήσει;».

Ο Γκάρντνερ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να πιέζει για ενδυνάμωση των σχέσεων ΗΠΑ-ΕΕ ακόμα και μετά την λήξη της θητείας του. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να γυρίσει στις ΗΠΑ, αλλά ότι θα αναλάβει καθήκοντα στο Βέλγιο, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου στις Βρυξέλλες προειδοποίησε ακόμα τον Τραμπ ότι θα ήταν «τρέλα» να στηρίξει κανείς τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο μέχρι πρότινος ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού βρετανικού κόμματος Ukip μπορεί να έδωσε στον Νεοϋορκέζο μεγιστάνα τη λανθασμένη εντύπωση ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα