Πλήγματα από ισραηλινά αεροσκάφη κατά στόχων στη Συρία και εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον τους

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την κατάρριψη ενός από πολλούς αντιαεροπορικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον αεροσκαφών τους που επιχειρούσαν στη Συρία.

Σειρήνες ήχησαν στους ισραηλινούς οικισμούς στην κοιλάδα του Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη, και δύο μάρτυρες είπαν στο Reuters πως άκουσαν μια έκρηξη λίγα λεπτά μετά.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν αργότερα πως ένας από τους αντιαεροπορικούς πυραύλους
είχε αναχαιτιστεί. Η έκρηξη ακούστηκε μέχρι την Ιερουσαλήμ, χιλιόμετρα μακριά. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες ή ζημιές.

«Τη νύχτα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στόχευσαν πολλαπλούς στόχους στη Συρία. Αρκετοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Συρία μετά την αποστολή και τα συστήματα αεράμυνας των IDF (οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ) αναχαίτισαν έναν από τους πυραύλους» ανακοινώθηκε.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει δεκάδες πλήγματα για να αποτρέψει την παροχή όπλων στην υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολά του Λιβάνου, που πολεμά στο πλευρό του συριακού κυβερνητικού στρατού. Το Ιράν, κύριος αντίπαλος του Ισραήλ, είναι ο πιο σταθερός υποστηρικτής της κυβέρνησης Άσαντ, την οποία υποστηρίζει στέλνοντας μαχητές πολιτοφυλακών για να πολεμήσουν στο πλευρό της. Το Ισραήλ ανησυχεί πως η Χεζμπολά προσπαθεί να αποκτήσει προηγμένα όπλα, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει εναντίον του Ισραήλ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα