Πιο αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία σήμερα σε σχέση με το παρελθόν δηλώνει ο Σόιμπλε

Η Ελλάδα ανακάμπτει πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν πολλοί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την προοπτική τής χώρας.

Τώρα αισθάνομαι πιο αισιόδοξος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας από ό,τι προηγουμένως, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε,
μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε συνέδριο του υπουργείο Οικονομικών για την βιωσιμότητα της δημοσιονομικής κατάστασης της Γερμανίας, αναφερόμενος στη συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη ότι οι κρίσεις μπορεί να προκαλέσουν αντιδημοφιλείς δημοσιονομικές αποφάσεις, δήλωσε ωστόσο πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος για την σταθερότητα του προϋπολογισμού.

Επιπλέον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η ευθύνη που έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για το σύνολο της ευρωζώνης σημαίνει ότι ο θεσμός αυτός δεν εφαρμόζει την καλύτερη νομισματική πολιτική για τη Γερμανία.

Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί πως «η ΕΚΤ πρέπει να επιδιώκει μια πολιτική σε μια νομισματική ένωση και για τα 19 κράτη μέλη που δεν είναι η καλύτερη δυνατή νομισματική πολιτική για τη Γερμανία».

Δήλωσε ακόμα όλοι οι θεσμοί, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, χρειάζεται να είναι ανοιχτοί στο να αποτελούν θέμα δημόσιας συζήτησης. Τις τελευταίες εβδομάδες, η ΕΚΤ έχει δεχθεί την κριτική κάποιων Γερμανών πολιτικών για τα πολύ χαμηλά επιτόκιά της.

Αναφερόμενος στο βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Βρετανοί «θα λάβουν στο τέλος λογική» απόφαση, ενώ σε ό,τι αφορά την νομισματική πολιτική των χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ επανέλαβε την άποψη ότι δεν είναι επωφελής για τη Γερμανία και υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στον δημόσιο διάλογο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα