Πέθανε η ηθοποιός Σάλι Κέλερμαν, γνωστή από την ταινία «MASH»

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και συγγραφέας Σάλι Κέλερμαν πέθανε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 84 ετών, στο Λος Άντζελες.

Είχε μία καριέρα εξήντα και πλέον ετών, ωστόσο ο πιο γνωστός της ρόλος ήταν της Μάργκαρετ «Hot Lips» Χούλιχαν στην ταινία «MASH» του Ρόμπερτ Άλτμαν, που της χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β′ Γυναικείου Ρόλου. 

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεών της, Άλαν Άικλερ

επιβεβαίωσε τον θάνατό της και η κόρη της Κλερ πρόσθεσε ότι έπασχε από άνοια τα τελευταία πέντε χρόνια.

Γεννημένη στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, η Κέλερμαν είχε έναν αξέχαστο ρόλο στο τρίτο επεισόδιο της σειράς «Star Trek», «Where No Man Has Gone Before» στο οποίο υποδύθηκε τη δρ. Ελίζαμπεθ Ντένερ.

Η μητέρα της ήταν καθηγήτρια πιάνου και ο πατέρας της στέλεχος της Shell Oil και το όνειρο της Σάλι ήταν να γίνει τραγουδίστρια. 

Ενώ φοιτούσε στο λύκειο του Χόλιγουντ, πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ Meet Me in St. Louis και έδωσε ένα demo στον ιμπρεσάριο της τζαζ Νόρμαν Γκραντζ. Της πρότεινε συμβόλαιο για ηχογράφηση δίσκου στη Verve, αλλά, μόλις 18 ετών, το απέρριψε.

Το 1957 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην ταινία του Σάμιουελ Ζ. Άρκοφ «Reform School Girl».

Η Σάλι Κέλερμαν είχε κάνει δύο γάμους και είχε αποκτήσει δύο παιδιά. 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Ο Σον Πεν στην Ουκρανία: Γυρίζει ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολήΜόσχα: Παραιτήθηκε η διευθύντρια του κρατικού θεάτρου Μέγερχολντ, η ανάρτηση για ΠούτινΗ αντισυμβατική Νεοϋρκέζα συγγραφέας και κριτικός Φραν Λίμποβιτς σε μία απρόβλεπτη συζήτηση
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Σάλι Κέλερμαν, MASH,pethane, sali kelerman, MASH