Πέθανε η διάσημη συγγραφέας Harper Lee

Πέθανε σήμερα, 19 Φεβρουαρίου η διάσημη συγγραφέας Harper Lee σε ηλικία 89 ετών.

Η Lee αποτελεί εκδοτικό παράδοξο – έγραψε το πρώτο εμβληματικό της βιβλίο «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» (To Kill a Mockingbird) το 1960, ενώ το δεύτερο «Go Set a Watchman» εκδόθηκε μόλις πέρσι το 2015. To «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» θεωρείται ένα από τα εμβληματικότερα βιβλία της σύγχρονης Αμερικάνικης λογοτεχνίας.

Η Lee
κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ το 1961 ενώ μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 30 εκ. αντίτυπα διεθνώς. Αν και πέρασε σχεδόν μισός αιώνας από το πρώτο ανάμεσα στα δύο βιβλία, η Λι θεωρείται μία από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της αμερικάνικης λογοτεχνίας.

Το βιβλίο της διδάσκεται σε σχολεία όλου του κόσμου. To 2007 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Αμερικής, με το «προεδρικό μετάλλιο της ελευθερίας» (Presidential Medal Of Freedom) και το 2010 από τον με το «Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών» (National Medal of Arts) για τη συνεισφορά της στην λογοτεχνία.

Το 1962 το βιβλίο της, «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια», μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, με τον Gregory Peck να υποδύεται τον Atticus Finch, έναν ρόλο για τον οποίο ο ηθοποιός βραβεύτηκε με Όσκαρ.

To τελευταίο της βιβλίο, Go Set a Watchman, δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα