Περισσότεροι από 12.000 θεατές για τις «Τρωάδες» του ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο

«Τρωάδες»

Περισσότεροι από 12 χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Αυγούστου, για να παρακολουθήσουν την παράσταση του ΚΘΒΕ «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη.

Το κοινό που γέμισε το αργολικό θέατρο και τις δύο ημέρες, επιφύλαξε θερμό χειροκρότημα σε ηθοποιούς και συντελεστές, καθώς και στη μεγάλη κυρία του θεάτρου, Ρούλα Πατεράκη, που ανέλαβε τον ρόλο της Εκάβης, κάνοντας

την πρώτη εμφάνιση της ως ηθοποιός στην Επίδαυρο.

Ο βραβευμένος Χρήστος Σουγάρης, μέσα από μια χαμηλόφωνη σκηνοθετική ματιά, «κατέθεσε» μια ουμανιστική ανάγνωση ενός έργου που θέτει υπό αμφισβήτηση την έννοια του νικητή και ηττημένου, αναδεικνύοντας την αλαζονεία αυτού που κυριαρχεί και την ίδια στιγμή το μεγαλείο αυτού που έχει χάσει τα πάντα.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Πιατάς, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Μαρίζα Τσάρη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Λουκία Βασιλείου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος στον ρόλο του Ποσειδώνα.

Ο Στέφανος Κορκολής έπαιξε ζωντανά τη μουσική που συνέθεσε για τις «Τρωάδες» -ένα πιάνο στο λιτό σκηνικό. 

Μετά τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, ακολουθούν το Κιλκίς, η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη - όπου η παράσταση ξεκίνησε με sold out- ενώ οι «Τρωάδες» θα ολοκληρώσουν το ταξίδι τους τους στην Αττική τον Σεπτέμβριο.

Πέμπτη 31 Αυγούστου, Κιλκίς, Θέατρο Λόφου Αγ. Γεωργίου Δήμου Κιλκίς

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου- Βύρωνας, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Παπάγου. 

Related...Οι «Τρωάδες» του ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο: Στον ρόλο της Εκάβης η Ρούλα ΠατεράκηΕπιστρέφει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου ΠάτμουΜυστήριο 67 Αμολή: Η θεά Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια
Keywords
Τυχαία Θέματα