Πέντε πράγματα τα οποία δεν είχατε φανταστεί ποτέ για τον περιοδικό πίνακα

Τον ιδρυτή του περιοδικού πίνακα των χημικών στοιχείων Ντμίτρι Μεντελέγιεφ τιμά σήμερα Δευτέρα η Google.

O ρώσος χημικός γεννήθηκε το 1834 και διατύπωσε την ιδέα του περιοδικού πίνακα, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για την τεκμηρίωση στοιχείων που υπάρχουν στο σύμπαν μας.

Ο πίνακας αρχικά περιείχε 56 στοιχεία, όπως μεταδίδει η Independent. Τώρα όμως περιέχει 118, καθώς σχεδόν κάθε χρόνο προστίθονταν και από ένα στοιχείο.

Παρακάτω θα δείτε πέντε
πράγματα που δεν είχατε φανταστεί ποτέ για τον περιοδικό πίνακα.

Δείτε τα αναλυτικά:

1) Το στοιχείο 115 διασπάται απίστευτα γρήγορα

Το ουνουπέντιο είναι ένα εξαιρετικά ραδιενεργό στοιχείο επίσης γνωστό, ως στοιχείο 115 που έχει χρόνο ημιζωής μόλις 220 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ανακηρύχθηκε ως νέο στοιχείο τον Δεκέμβριο του 2015.

2) Ο Μεντελέγιεφ αγαπούσε τα παιχνίδια με τις κάρτες

Χάρη στην παθιασμένη του αγάπη για την πασιέντζα ο Μεντελέγιεφ έγραψε το βάρος για κάθε στοιχείο σε ξεχωριστή κάρτα και στη συνέχεια τις διαμόρφωσε σαν να έπαιζε κάποιο παιχνίδι.

3) Προέβλεψε στοιχεία τα οποία δεν είχαν ακόμη ανακαλυφθεί

Ένα από τα πιο ιδιοφυή πράγματα τα οποία έκανε ο Μεντελέγιεφ με τον περιοδικό πίνακα ήταν να αφήνει κενά εκεί που γνώριζε ότι υπήρχαν στοιχεία τα οποία όμως δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμη.

4) Ένα σημαντικό κομμάτι από αυτές είναι τεχνητές

Γύρω στα 90 στοιχεία από αυτά που έχουν βρεθεί είναι φυσικά. Το πρώτο ωστόσο στοιχείο που δημιουργήθηκε με τεχνητό τρόπο ήταν το τεχνήτιο. Αυτό ανακαλύφθηκε το 1937 και είναι ένα από τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται ως το ραδιενεργό τμήμα των ιχνηθετών που τοποθετούνται στο ανθρώπινο σώμα κατά την διάρκεια των ιατρικών εξετάσεις.

5) Μερικά στοιχεία μπορούν να «αλλάξουν»

Ο Μεντελέγιεφ έκανε πολλά πράγματα σωστά. Ωστόσο αυτό που δεν εκτίμησε είναι πως όλα τα στοιχεία μπορούν να αλλάξουν. Για παράδειγμα τα ραδιενεργά άτομα έχουν ασταθείς πυρήνες που σημαίνει ότι μπορούν να κινούνται γύρω από το γράφημα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα