Πελέ: Μεταφέρθηκε σε μονάδα παρηγορητικής φροντίδας, δεν ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία

Ο Πελέ ξεκίνησε μία διαφορετική αγωγή, καθώς η χημειοθεραπεία που υποβαλλόταν για τον καρκίνο του παχέος εντέρου σταμάτησε να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως ανέφερε σήμερα η Βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de S.Paulo.

Ο  Πελέ, 82 ετών, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, εισήχθη στο νοσοκομείο την Τρίτη (29/11) για να επανεκτιμήσει τη θεραπεία του για τον καρκίνο και αργότερα διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού, σύμφωνα με ιατρικές εκθέσεις, αναφέρει ο Guardian.

Σύμφωνα

με την  Folha de S.Paulo η χημειοθεραπεία έχει πλέον ανασταλεί και ότι ο Πελέ λαμβάνει πλέον διαφορετική αγωγή, προκειμένου να περιορίσει συμπτώματα, όπως ο πόνος και η δύσπνοια. Μάλιστα, όπως επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα, «έχει μεταφερθεί σε μονάδα παρηγορητικής φροντίδας».

Ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες, Παρασκευή, αναφέρει πως ο Πελέ είχε επαρκή ανταπόκριση στην αντιβιοτική αγωγή και βρισκόταν σε σταθερή κατάσταση «με γενική βελτίωση της κατάστασης της υγείας του».

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είχε όγκο στο παχύ έντερο που αφαιρέθηκε το 2021, κι έκτοτε λαμβάνει νοσοκομειακή περίθαλψη τακτικά. 

Την περασμένη Τρίτη, ο ίδιος πόσταρε στο Instagram τα νέα για τη «μηνιαία επίσκεψη στο νοσοκομείο» και ευχαρίστησε τους ακόλουθούς  του για τα μηνύματα συμπαράστασης. 

Ο Πελέ διαγνώστηκε με όγκο στο έντερο τον Αύγουστο του 2021 και χειρουργήθηκε για την αφαίρεσή του, με το ίδιο Μέσο να αποκαλύπτει πως από τον Ιανουάριο του 2022 ο καρκίνος έκανε μετάσταση στους πνεύμονες και το συκώτι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelé (@pele)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠελέ: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείοΟ Πελέ προσπάθησε να καθησυχάσει τους θαυμαστές του για την υγεία τουΟ Πελέ παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πελέ, Μεταφέρθηκε,pele, metaferthike