Παρίσι: Εβδομάδα Μόδας με εντυπωσιακούς Stella McCartney, Giambattista Valli, Chanel και Yves Saint Laurent

Αταίριαστα μεταξύ τους παπούτσια και υβριδικά ρούχα: Ο βρετανικός οίκος Sacai αποθέωσε την ασυμμετρία χθες, Δευτέρα, στο ντεφιλέ της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι για τη συλλογή φθινοπώρου και χειμώνα 2018-2019, ενώ η Stella McCartney συνδύασε το κλασικό με το κιτς.

Ιδέες και αναφορές αφθονούν πάντα στο βεστιάριο της Chitose Abe του οίκου Sacai. Η γιαπωνέζα δημιουργός θεωρείται η βασίλισσα των επιτυχημένων υβριδοποιήσεων: ένα σακάκι μαζί με ένα

τζιν μπουφάν, ένα ψηλό σμόκιν, ένα τζάκετ από πολυεστέρα με ένα στρατιωτικό σακάκι, μία καπαρντίνα με ένα fleece μπουφάν.

Fashion week is over!!! And I am so happy to end it with @sacaiofficial one of my favorite! thank you @emperor.lee @edskimstagram #karltempler #chitoseabe

A post shared by Jessie Bloemendaal (@jessie.bloemendaal) on Mar 5, 2018 at 12:51pm PST

Η ασυμμετρία είναι κυρίαρχη, το σύνολο όμως είναι αρμονικό, τα καρό συναντούν τα ραβδωτά σχέδια, τα παπούτσια αταίριαστα μεταξύ τους: μποτίνι από δέρμα πάνθηρα στο αριστερό, ριγέ σε στυλ ζέβρα στο δεξί, δερμάτινο παπούτσι στο αριστερό, βελούδινο στο δεξί. Και πάει λέγοντας.

Stella McCartney: μεταξύ τουίντ και δαντέλας

Οι επενδύσεις των παλτό γίνονται φορέματα με εξωτερικά κοψίματα και πένσες, ενώ τα παντελόνια κρατούν το κλασικό τους κόψιμο, επικαλύπτονται όμως με ένα κοντό σορτς από το ίδιο ύφασμα. Στα άκρα, η βρετανίδα σχεδιάστρια η οποία δεν χρησιμοποιεί ποτέ δέρμα και γούνα, αποθέωσε τα σνίκερ με την χοντρή λευκή σόλα πάνω στην οποία είχε ειδικές ραφές. Στο ίδιο πνεύμα ένα φόρεμα από «alter nappa», ένα φυτικό υλικό, αναπαριστά τέλεια ένα πραγματικό δερμάτινο ντραπέ.

Stella is joined by @missKarenElson, @LuciedelaFalaise and @BlancaLiOficial at today’s Winter 2018 show in at the Opéra Garnier in Paris. Alongside @RomyTheXX, @Mademoiselle_Yulia and @SelahMarley.

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on Mar 5, 2018 at 9:14am PST

Σε ένα βεστιάριο όπου κυριαρχούν τα μεγάλα νούμερα, το κλασικό μίας τουίντ φούστας ή ενός καρό παλτό έρχεται σε αντίθεση με το κιτς κάποιων σχεδίων:οι χρωμολιθογραφίες του J.H. Lynch, του βρετανού ζωγράφου της δεκαετίας του 1960 γνωστού για τα γυναικεία αισθησιακά πορτρέτα ή τις ρετρό καρτ-ποστάλ με μπουκέτα λουλουδιών. Για κοσμήματα, η βρετανίδα δημιουργός επέλεξε μινιατούρες σκύλων και ελαφιών.

Friends in Paris… @TinaKunakey, @missKarenElson, @NaomigScott, @Arizona_Muse, @StefiCelma, @ArnaudValois, @KristinScottThomas, Jin Chen and @MelanieThierry all joined us for our Winter 2018 show at the Opéra Garnier today.

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on Mar 5, 2018 at 8:58am PST

Chanel: Το σκουρόχρωμο δάσος

Ο οίκος Chanel έκανε μια μοναδική παρουσίαση, μετατρέπωντας την πασαρέλα σε ένα άκρως φθινοπωρινό σκηνικό: ένα δάσος με πεσμένα φύλλα και δέντρα δεξιά και αριστερά. Η νέα συλλογή του οίκου περιλαμβάνει τουίντ, ταγιέρ σαν από άλλες δεκαετίες, γάντια και παγέτα σε σκούρες αποχρώσεις.

@chanelofficial into the forest with just the right attitude for f/w 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα