Παρίσι: Ανοιχτό στο κοινό το σπίτι του Σερζ Γκενσμπούργκ

Το σπίτι του Γάλλου τραγουδιστή Σερζ Γκενσμπούργκ στην οδό Verneuil 5 bis στο Παρίσι καλύπτεται από αφιερώματα για την 25η επέτειο του θανάτου του, 2 Μαρτίου 2016. Το σπίτι άνοιξε για το κοινό στις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Περισσότερα από 30 χρόνια μετά το θάνατό του Σερζ Γκενσμπούργκ, το πρώην σπίτι του θρύλου της γαλλικής ποπ στο Παρίσι άνοιξε για το κοινό την Τετάρτη και τα εισιτήρια

έχουν ήδη εξαντληθεί για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Οι φίλοι του chanson française προσέλχονται για να υποβάλλουν τα σέβη τους  στην 5 bis rue de Verneuil, στην αριστερή όχθη του Παρισιού, όπου ο Γκενσμπούργκ πέρασε τα τελευταία 22 χρόνια της ζωής του, ως τον θάνατό του στις 2 Μαρτίου 1991.

Serge Gainsbourg's house opens as long-awaited museum to a French icon https://t.co/mhpIFZJ6wM

— Modern Ghana (@modernghanaweb) September 20, 2023

Οι εξωτερικοί τοίχοι είναι εδώ και καιρό καλυμμένοι με γκραφίτι, σημειώσεις και άλλα αφιερώματα στον εικονοκλαστικό τραγουδοποιό, αλλά πλέον το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ρίξει μια ματιά πίσω από την πόρτα.

Désormais ouverte au public, combien coûte la maison de Serge Gainsbourg ?
➡️ https://t.co/K1NUSnfKcLpic.twitter.com/4LwToPAz1P

— TF1Info (@TF1Info) September 22, 2023

 Ρόλο ξεναγού έχει αναλάβει η φωνή της κόρης του, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, η οποία αγόρασε το κτίριο - έναν μετασκευασμένο στάβλο - λίγο μετά τον θάνατό του και διατήρησε το σπίτι και το περιεχόμενό του σχεδόν ανέπαφο.

1973 : Serge Gainsbourg, Jane Birkin et la jeune Charlotte Gainsbourg dans leur maison rue de Verneuil pic.twitter.com/J6FFKnHDoh

INA.fr (@Inafr_officiel) September 22, 2023

«Μόλις πέθανε, δεν ήθελα να μετακινήσω τίποτα. Αμέσως σκέφτηκα να ανοίξω ένα μουσείο, επειδή ο ίδιος είχε μιλήσει γι′ αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα.

Τώρα, μετά από αρκετά χρόνια εργασίας πάνω στο έργο, δίνει στους επισκέπτες μια προσωπική ματιά στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας όπου η ίδια, η μεγαλύτερη αδελφή της και η μητέρα της, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζέιν Μπίρκιν, μοιράζονταν με τον Γκενσμπούργκ μέχρι που οι γονείς της χώρισαν το 1980.

Η Σαρλότ έδωσε τη φωνή της σε έναν ηχητικό ξεναγό, στον οποίο περιγράφει τις αναμνήσεις της, το πώς μεγάλωσε σε μια από τις πιο διάσημες οικογένειες της Γαλλίας - καθώς και τη στιγμή που βρήκε τον πατέρα της άψυχο στο κρεβάτι του στην οδό Verneuil.

Είχε πεθάνει ξαφνικά από καρδιακή προσβολή και εκείνη και τα αδέλφια της σκαρφάλωσαν μέσα για να ξαπλώσουν δίπλα στο σώμα του, θυμάται.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρίσι, Ανοιχτό, Σερζ Γκενσμπούργκ,parisi, anoichto, serz gkensbourgk